Franck Grux
Franck Grux
Bourgogne Blanc les Grandes Coutures 2015
De witte Bourgogne van Franck Grux komt van een wijngaard die net buiten de appellation Meursault valt, maar de kwaliteit geeft een heel ander beeld. Menig Meursault van andere producenten haalt het niveau van deze wijn niet!
€35,95
Franck Grux
Meursault les Meix Chavaux 2015
Een Meursault die zich absoluut kan meten met die van de grote namen. De wijn heeft naast een mooie concentratie ook een fantastische diepgang. Complete Meursault en met je ogen dicht benadert hij het niveau van een premier cru!
€72,95

Franck Grux

Franck Grux leerde het vak na zijn middelbare school in Meursault op het excellente Domaine Roulot, waar hij als jonge gérant prachtige wijnen maakte. Tegenwoordig is Franck Grux de wijnmaker van Olivier Leflaive, het bekende huis uit Puligny-Montrachet. Dit huis heeft zijn uitstekende reputatie te danken aan de prachtige witte wijnen die men er produceert. Franck heeft hier de dagelijkse leiding en heeft de verantwoordelijkheid over meer dan een miljoen flessen die er jaarlijks gemaakt worden. Ondanks zijn successen met deze grootse witte Bourgognes, is hij toch het meest trots op zijn twee eigen wijnen, die hij in zijn vrije tijd maakt om te 'ontstressen'. Wij zijn erg gelukkig dat we tot de weinigen behoren die deze wijnen mogen kopen. Zo verkopen wij al enige jaren zijn eigen Meursault 'Les Meix Chavaux' en de Bourgogne Blanc ‘Les Grandes Coutures’.