Feudi Bizantini
Feudi Bizantini
Passofino Montepulciano d'Abruzzo 2016
Fonkelend robijnrood in het glas, geeft de wijn een geur met fruitige tonen van bramen, kersen en zwarte bessen en een hint van donkere chocola. In de mond toont de wijn zich krachtig met een mooie zwoele kruidigheid. met daarin het fruit duidelijk aanwez
€12,95
Feudi Bizantini
Passofino Pecorino 2018
De heldergele wijn heeft in de geur fruitige aroma's van citrus en peer, tropische nuances van exotisch fruit zoals papaya. In de smaak een kloek en fris karakter met een lichte aangename balsamicotoon in de afdronk met een medium zuurgraad en een goede s
€12,95

Feudi Bizantini

De uitlopers van de bergen in de Italiaaanse Abruzzen in de richting van de Adriatische Zee genieten een grote bekendheid als wijngebied. Veel wijnhuizen hebben hier een lange geschiedenis, maar er zijn ook interessante nieuwkomers. Het wijnbedrijf Feudi Bizantini, in de bergachtige Abruzzen, behoort tot de nieuwste in het gebied. Het in het dorp Crecchio gelegen wijnbedrijf werd in 2012 opgericht door een groep wijnliefhebbers, die zich hebben verenigd om hun passie voor wijn in de praktijk vorm te geven. Zij geloven dat deze locatie in combinatie met het klimaat, terroir en druivenrassen bijzonder is. De wijngaarden rond het dorp dichtbij het bekende Pescara, staan al lang bekend om hun sublieme wijnen, vooral omdat ze profiteren van de koele invloed van zowel de bergen als de Adriatische zee die zorgt voor wijnen met veel aroma's en kracht.
Het project Feudi Bizantini is geworteld in de wijntraditie van de Abruzzen, in combinatie met innovatieve wijntechnieken van deze tijd. Het maakt gebruik van de beste research gecombineerd met de kennis van de lange traditie. In het logo van het nieuwe bedrijf staat ook met trots de afbeelding van het middeleeuwse kasteel van het Byzantijnse dorp Crecchio. De moderne behuizing van het wijngoed bevindt zich in hetzelfde dorp, midden tussen de wijngaarden van de provincie Chieti. De wijnstokken staan op hoogte aangeplant op een dunne, schrale ondergrond, bestaande uit kalkhoudende klei en een beetje zand met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Er staan vooral lokale druivenrassen, zoals montepulciano, trebbiano, pecorino en cococciola. Er wordt veel tijd en zorg besteed aan het zoeken van de juiste terroirs en de juiste klonale selecties van de gebruikte druivenrassen, zodat deze optimaal passen bij de mineraalrijke grond en het microklimaat. De lokale druiven worden ook gecombineerd in blends met internationale druiven met de herkomstbenaming Terre di Chieti.