Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Fanti

Fanti

Het wijndomein is al sinds de 19e eeuw eigendom van de familie Fanti. Het totale oppervlak van dit domein is 300 ha; hiervan bestaat 50 ha uit wijngaarden en het dubbele aantal hectares is begroeid met olijfbomen. Het areaal wijndruiven is opgebouwd als een uniek amfitheater, zuidelijk gelegen op de heuvels van Castelnuovo dell'Abate ten zuiden van Montalcino. De laatste jaren is er intensief gewerkt aan uitbreiding van de wijngaarden. Het betreft nieuwe aanplant met een hoge plantdichtheid, waardoor Fanti in Montalcino is uitgegroeid tot een relatief grote producent. De productie is verdeeld over Brunello di Montalcino (17.000 flessen), Rosso di Montalcino (65.000), Sant'Antimo (60.000) en enkele kleinere wijnen. Tegenwoordig maakt men geen Brunello Riserva meer, alle kracht zit gebundeld in één Brunello, met een kortere houtrijping en gekarakteriseerd door overtuigend fruit en drinkbaarheid. De Cantina is, na jaren verbouwing, indrukwekkend ruim en modern geoutilleerd. Een uitstekende plek om nauwgezet te werken. Met een buitenzijde die perfect geïntegreerd is in de prachtige omgeving net buiten Castelnuovo dell'Abate. Dit illustreert het doel van de familie: hoge kwaliteitswijnen maken, met zoveel mogelijk respect voor de natuur, terroir en het klimaat.

Fanti Sassomagno 2012
Fanti

Sassomagno 2012

De Sassomagno Sant’Antimo is een indrukwekkende wijn. Met zijn zachte Toscaanse fruit, zonder enige harde kantjes, is hij elegant en gewoon ontzettend drinkbaar.
Zoals een Duitse wijnjournalist schreef: “Een Brunello-light”.

€13,25
Meer informatie Nu bestellen
- +
Fanti Brunello di Montalcino 2010
Fanti

Brunello di Montalcino 2010

De handmatig geoogste druiven komen van de beste oudere wijnstokken. Duidelijke minerale elementen in combinatie met het fruit geven de wijn spanning. In de smaak en de afdronk proeven we een licht zoetige kruidigheid en mooi opgenomen tannines.

€49,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies