Etienne Sauzet
Etienne Sauzet
Bourgogne Chardonnay 2016
Het Domaine Sauzet 2016 Bourgogne Chardonnay is nu op dronk en prachtig te drinken. Rond en zeer verleidelijk met iets meer volume dan in de meeste jaargangen. In de mond is de wijn diep, vol, sappig met een goede balans en respectabele knapperige zuren i
€44,95
Etienne Sauzet
Puligny-Montrachet 2017
Schoolvoorbeeld Puligny-Montrachet afkomstig van 12 mini perceeltjes van noord tot zuid gelegen. Het biologisch werkende domein Etienne Sauzet staat bekend als een van de top producenten van dit dorp.
€94,95

Etienne Sauzet

Het relatief kleine domein Etienne Sauzet is gelegen in het dorp Puligny-Montrachet. Deze wereldberoemde producent van witte bourgogne behoeft eigenlijk nauwelijks toelichting. Eigenaar en wijnmaker Gérard Boudot heeft het domein immers wereldfaam bezorgd. Vanaf de dag dat Etienne Sauzet in 1975 tijdens de oogst overleed, is Boudot de verantwoordelijke wijnmaker van Sauzet.
Sinds een aantal jaren wordt Gérard Boudot bijgestaan door zijn dochter Emilie en schoonzoon Benoit Riffault. Benoit is de laatste jaren verantwoordelijk voor het wijnmaken, met Gérard in een coachende rol op de achtergrond.
Sauzet-wijnen zijn het toppunt van zuiverheid, elegantie, finesse en terroirexpressie. De laatste jaren worden de wijngaarden op basis van biologisch-dynamische landbouwprincipes bewerkt. De concentratie van zijn wijnen haalt Gérard Boudot uit een zo laat mogelijk en gezond geplukte oogst. De finesse en de zo kenmerkende elegantie verkrijgt hij door een trage vinificatie. Deze harmonie vindt men terug zowel in zijn gewone Chardonnay als in zijn Premiers Crus en Grand Crus, telkens met de zeer typische terroirnuances.