Etienne Sauzet
Etienne Sauzet
Chassagne-Montrachet Les Enseignières 2010
Les Enseignières is gelegen aan de kant van Puligny Montrachet. De wijn is krachtig en intensief en heeft een mooie mineraliteit met een goede diepte van fruit, alles in een zeer goede balans.
€57,95
Etienne Sauzet
Puligny-Montrachet 1er Cru Champ-Canet 2009
Rijk en boterachtig, met zachte citrus tonen, florale aroma's en smaken. Ondersteund door een levendige structuur. Elegant en gedetailleerd, met een lange afdronk van specerijen, butterscotch en room.
€99,95
Etienne Sauzet
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2008
Pure aroma's van perzik, mineralen en kruidnagel. Rijp en zoet, maar energiek, met boeiende, expressieve aroma's van perzik, nootmuskaat en kruidnagel
€145,00
Etienne Sauzet
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières 2015
De meest klassieke droge wijn van de Puligny 1er Crus van Sauzet. Afdronk met een prachtige subtiele lengte. Nog steeds vrij gereserveerd. Uitgesproken koel kalkachtig karakter.
€165,95
Etienne Sauzet
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2010
Deze wijn beschikt over grand cru textuur en kracht; is grand cru waardig, maar zal tijd nodig hebben zich volledig te uiten. Geduld is vereist.
€199,00
€499,00

Etienne Sauzet

Het relatief kleine domein Etienne Sauzet is gelegen in het dorp Puligny-Montrachet. Deze wereldberoemde producent van witte bourgogne behoeft eigenlijk nauwelijks toelichting. Eigenaar en wijnmaker Gérard Boudot heeft het domein immers wereldfaam bezorgd. Vanaf de dag dat Etienne Sauzet in 1975 tijdens de oogst overleed, is Boudot de verantwoordelijke wijnmaker van Sauzet.
Sinds een aantal jaren wordt Gérard Boudot bijgestaan door zijn dochter Emilie en schoonzoon Benoit Riffault. Benoit is de laatste jaren verantwoordelijk voor het wijnmaken, met Gérard in een coachende rol op de achtergrond.
Sauzet-wijnen zijn het toppunt van zuiverheid, elegantie, finesse en terroirexpressie. De laatste jaren worden de wijngaarden op basis van biologisch-dynamische landbouwprincipes bewerkt. De concentratie van zijn wijnen haalt Gérard Boudot uit een zo laat mogelijk en gezond geplukte oogst. De finesse en de zo kenmerkende elegantie verkrijgt hij door een trage vinificatie. Deze harmonie vindt men terug zowel in zijn gewone Chardonnay als in zijn Premiers Crus en Grand Crus, telkens met de zeer typische terroirnuances.