El Lagar de Moha
El Lagar de Moha
Sapientia Rueda Verdejo 2022
De Rueda Sapientia is een biologisch gecertificeerde wijn van 100% verdejo druiven. De neus is elegant met fris kruidige aroma’s en daarbij vallen tonen van witte bloemen op, samen met die van anijs, venkel, kreupelhout en balsamico in de achtergrond.
25% korting
€13,95 €10,49
El Lagar de Moha
Antigona Tempranillo 2021
De Antigona is de enige rode wijn van het wijngoed, gemaakt van tempranillo geselecteerd van biologische wijngaarden uit Cigales bij Valladolid. In de neus heef hij vooral fruitige tonen van bosbessen, bramen en balsamico en menthol op de achtergrond.
€13,50
El Lagar de Moha
Sapientia Rueda Sauvignon Blanc 2022
In de neus heeft de Sapientia Sauvignon een hoge aromatische intensiteit met tonen van gemaaid gras, citrus en kruiden zoals munt, koriander en verse basilicum. In de mond toont hij een geweldige structuur, rondheid met heerlijk fruit van passievruchten.
€13,95
El Lagar de Moha
Varron Rueda Cuvee Especial 2019
De houtgelagerde biologische Rueda wordt geplukt van dezelfde kiezelgronden als de reguliere Rueda, maar alleen de beste druiven, en rijpt na de gisting op zijn fijne droesem in eiken vaten van 600 liter. Een culinair boeiende wijn om te leren kennen! 
25% korting
€21,95 €16,49
El Lagar de Moha
Tiempos Modernos Godello 2022
Het laat de eigentijdse visie van Lagar de Moha zien dat het in Rueda ook godello druiven heeft aangeplant. Bio-wijn met flinke fraîcheur naast rijpheid en aromatische expressie van het fruit. In de mond heeft hij veel volume en is zalvend en rond.
€16,95
El Lagar de Moha
Nuestra Fauna Verdejo Amphora 2020
De Nuestra Fauna is een ode aan de gierzwaluwen die rond het wijngoed verblijven. Het betreft een verdejo gemaakt als natuurwijn die 15 maanden verblijft in aardewerken amforen. Hij presenteert een diepe en pure aromatiek, gul en ongekunsteld.
€30,95

El Lagar de Moha

El Lagar de Moha is gestart in 2018, maar komt voort uit een generaties oude wijnfamilie. Alberto Moro had al jaren de grote wens om zijn persoonlijke project te starten en na enige tijd durfde hij, samen met zijn vrouw Angeles Ortega, deze stap te zetten.
Het wijnbedrijf moest uniek worden voor Rueda met 100% focus op de hoogste kwaliteit waarbij alles handwerk is en de wijngaarden  biologisch worden bewerkt. Binnenkort hopen zij het eerste (!) wijndomein van Rueda te zijn dat biodynamisch gecertificeerd is.
El Lagar de Moha is bijzonder innovatief. Het beperkt zich niet alleen tot Verdejo en Sauvignon Blanc. Er wordt ook een zeer geslaagde Godello en rode Tempranillo geproduceerd. Ook het wijnmaken zelf kent veel diversiteit. Ze worden er vaten gebruikt van klei, eiken, beton, roestvrij staal etc. Ook hebben ze een aantal amphora's waar hun meest bijzondere wijn in gemaakt wordt.
El Lagar de Moha is op dit moment het spannendste dat er in de Rueda gebeurt en hun wijnen hebben alles wat je je zou kunnen wensen. Zuiver, karaktervol en boordevol energie. En dan te bedenken dat ze pas net zijn begonnen...