Egon Müller
Egon Müller
Scharzhofberger Riesling Scharzhof QBA 2018
De smaak van de jonge 2018 Scharzhof Riesling is erg overtuigend, omdat de net-niet-droge subtiliteit verbonden aan de duidelijke mineraliteit, eentje is om van te watertanden. Met weer die zuiverheid en precisie maakt deze riesling van begin tot einde
€57,95
Egon Müller
Scharzhofberger Riesling Kabinett 2018
De Scharzhofberger Riesling Kabinett is in dit vroege stadium al fascinerend. De elegante wijn biedt een scala aan aroma's van verse peer, limoen, gekonfijte perzik, vlierbloesem, lichte kruiden met een prachtig mineraal karakter, dat werkelijk niet te we
€109,95
Egon Müller
Scharzhofberger Riesling Spätlese 2018
De Scharzhofberger Riesling Spätlese 2018 is een absoluut grootse release van Egon Müller. Deze briljante wijn tovert een veelvoud aan nuances uit het glas. Zo sensationeel in zijn jeugd, maar met de potentie om nog vele jaren te rijpen.
€199,95

Egon Müller

Egon Müller is een van de meest iconische wijnbedrijven van heel Duitsland. Het wijngoed is sinds 1797 in handen van de familie Müller. De rieslingwijnen van Egon Müller hebben de terechte reputatie te behoren tot de beste rieslings ter wereld. Het wijngoed bezit 8,3 hectare van de 28 hectare van de beroemde Scharzhofberg in de regio Mosel-Saar-Ruwer. Scharzhofberg wordt beschouwd als de Grand Cru van de Mosel, en wordt geëtiketteerd met zijn wijngaardnaam, of "Einzellage", in plaats van de dorpsnaam.
Scharzhofberg is een absoluut adembenemende plek, die hoogstwaarschijnlijk al is beplant door de Romeinen. Gelegen in Wiltingen, op afstand van de Saar in een zijdal en op het zuiden gericht. De hellingen zijn er behoorlijk steil, van 30 tot zelfs 60%. De wijnstokken zijn geplant in de grijze, zeer vroege leisteen, en de bodems zijn erg diep. De familie maakt optimaal gebruik van het fruit van hun twee percelen, de 8,3 hectare Scharzhof en 4 hectare Le Gallais, die weer bestaat uit twee wijngaarden Kupp en Braune Kupp. Egon Müller bezit in Scharzhofberg ook een zeldzaam perceel ongeënte wijnstokken die in de 19e eeuw werden geplant.

Egon Müller zelf is een meester in zijn vak en maakt gewoon briljante wijnen die het unieke terroir-karakter van deze speciale wijngaarden prachtig weergeven. Het landgoed produceert Riesling onder zowel de aanduiding Qualitätswein als de Pradikatswein, die in stijl variëren van droog tot zoet. Elke jaargang brengen ze wel een Kabinett, Spätlese en Auslese en Auslese Goldkapsel uit en in bepaalde jaargangen produceren ze, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De wijnen zijn de maatstaf voor Riesling in the Mosel en tonen een onavolgbare helderheid, precisie en balans. Ze kunnen ongelofelijk lekker zijn in hun jeugd, maar hebben ook het vermogen en bewezen om decennia oud te worden, waardoor ze enkele van 's werelds meest gewilde en verzamelbare wijnen zijn.