Des Forges
Des Forges
Anjou Rouge Cabernet Franc 2022
De Anjou rouge wordt voor 100% gemaakt van cabernet franc, welke zij perfect rijp hebben kunnen oogsten. Ondanks de bijzonder lage prijsstelling van de wijn, wordt hier alles met de hand gedaan.
23% korting
€10,75 €8,29
Des Forges
Sauvignon Blanc 2023
Een sauvignon uit het boekje: stuivend, grassig, citrustonen met grapefruit en prachtig droog. Afkomstig van 30 jaar oude wijnranken die geplant zijn op een bodem van lei- en zandsteen. Een heerlijke én zeer betaalbare witte wijn.
€10,50
Des Forges
Anjou blanc Chenin de Loire 2023
De 'Chenin de Loire' is een speciale cuvée die wij bij Domaine des Forges hebben geselecteerd. Hij wordt voor 100% gemaakt van de chenin blanc druif. De druiven worden vlak voor het inzetten van botrytis (edele rotting) geplukt.
€13,75
Des Forges
Côteaux-du-Layon St Aubin 2023
Een dessertwijn voor wel een heel schappelijke prijs! Coteaux du Layon is één van 's werelds bekendste gebieden voor zoete wijnen. Gemaakt van de chenin blanc druif met edele rotting. 
€15,95
Des Forges
Savennières Le Moulin de Gué 2022
Moulin de Gué is een wijngaard gelegen op de 'hoogvlakte' van Savennières, genoemd naar de nabij gelegen molen. De bodem bestaat uit schalie en verwaaid zand en biedt uitstekende condities voor de chenin blanc, waar deze wijn voor 100% uit bestaat. 
€20,50
Des Forges
Savennières Le Clos du Papillon 2020
De 'Clos du Papillon' is één van de bekendste wijngaarden van de Savennières en ligt slechts 400 meter van de 'Moulin de Gué'. Toch heeft het een totaal ander terroir en bestaat de bodem hier uit vulkanisch gesteente en zandsteen.
€23,50
Des Forges
Savennières Roche aux Moines 2020
De kleine AOC Roche aux Moines beslaat minder dan 30 hectare. Des Forges haalt de maximale mineralige complexiteit dankzij het rotsachtige terroir van zijn chenin blanc wijngaarden. De botrytis maakt de wijnen tevens vetter en voller.
€34,95
Des Forges
Quarts de Chaume Grand Cru 2018
Quarts de Chaume is een kleine grand cru van slechts 42 hectare, welke gedeeld wordt door ongeveer 20 verschillende wijndomeinen. De status van Quarts de Chaume is groot, de wijnen van deze grand cru behoren tot de beste dessertwijnen van de wereld. 
€55,95

Des Forges

De Loirevallei neemt een steeds groter deel van ons assortiment in beslag, en niet onterecht; er worden prachtige wijnen gemaakt. De diversiteit is groot en het zijn uitstekende wijnen, zeker voor de zomermaanden. Tijdens Prowein ontdekten we Domaine des Forges, fantastisch!
Domaine des Forges ligt ten zuidwesten van Angers en de historie van het domein gaat terug tot 1890, toen de eerste 2 hectare ‘Le Clos des Forges’ gekocht werden. Inmiddels zijn er vijf generaties kennis vergaard en is het domein gegroeid tot 47 hectare, met wijnen uit de appellations Anjou, Savennières en het beroemde Coteaux du Layon. Van deze 47 hectare worden de beste druiven voor hun eigen wijnen gebruikt, het overige wordt verkocht aan een coöperatie. Dankzij de verspreide ligging van de wijngaarden en het microklimaat op de hellingen is een breed scala aan druiven en stijlen wijn mogelijk. Van alle toegestane Loire druiven maken ze dan ook bijzonder herkenbare wijnen. De wijnen van Domaine des Forges blinken uit in prijs-plezier. Wijnen boordevol fruit en karakter tegen een prijs waarbij je je soms afvraagt: “Hoe doen zij het?”.