Deakin
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Deakin

Deakin Estate heeft een naam weten op te bouwen als producent van typisch Australische wijnen, wijnen met veel aromatische kracht en een flinke dosis exotisch fruit. De wijnen zijn afkomstig van een prachtig landgoed, Redcliffs, dat in totaal liefst 600 ha omvat. Hiervan is 250 ha beplant met alle denkbare soorten citrusfruit: sinaasappel-, mandarijn-, citroen- en grapefruitbomen. De overige 350 ha zijn bestemd voor de wijnbouw.

Vroeger werden de druiven van dit landgoed als tafeldruiven verkocht. In 1980 werd een echte winery neergezet, zodat er naar wijnproductie kon worden omgeschakeld. In de loop der jaren is hard gewerkt aan de kwaliteit en in 1994 werden de wijnen van dit estate onder eigen label op de markt gebracht. Het estate is vernoemd naar Alfred Deakin, eerste minister van Australië aan het einde van de 19e eeuw. Hij stimuleerde de vestiging van boeren afkomstig van buiten Australië in deze bijzondere streek, waarmee hij verantwoordelijk was voor de eerste ontginning van deze vruchtbare regio.

De omvang van het estate stelt de eigenaren, de familie Yunghanns, in staat een deel van de druiven te verkopen aan grote huizen. Maar het feit dat men zelf ook over deze druiven kan beschikken, maakte een snelle expansie mogelijk. Het is zonder enig probleem mogelijk meer flessen te bottelen als daar behoefte aan is. Daarmee levert dit wijndomein een passende bijdrage aan de export van Australische wijnen. Het succes is te verklaren door het karakter van de wijnen: mooi rijk en gul van smaak en vooral heel typisch voor het druivenras waar de wijn van gemaakt is, met het accent op heerlijk rijp fruit.