Cullen
Cullen
Sauvignon-Blanc Semillon 2017
Uitgebalanceerde blend van 3/4 sauvignon en 1/4 semillon druiven. Kleine opbrengsten brengen een geweldige fruitconcentratie verse peren, witte perziken, en passievrucht en een krachtige mineraligheid.
24% korting
€26,95 €20,49
Cullen
Diane Madeline 2019
Diane Madeline is een brede Bordeaux blend van 5 druivenrassen! Het is een elegante biodynamische wijn die maar ook kracht bezit voorzien van veel fijn fruit. De wijn kan net zo lang rijpen als de beste cru's uit de Bordeaux.
€94,95

Cullen

Cullen startte bijna 50 jaar geleden met de wijnbouw in Margaret River. Het klimaat van Margaret River in West-Australië is bijzonder geschikt voor Bordelais druivenvariëteiten, vooral cabernet sauvignon. Vanwege de bemoedigende resultaten plantten Dr Kevin en Diana Cullen 18 hectare cabernet. Uitbreidingen met sauvignon blanc, chardonnay, semillon, merlot, cabernet franc en malbec volgden tussen 1976 en 1978. Diana Cullen beheerde als wijnmaker het wijngoed (in 1982 won zij als eerste vrouw een grote Australische wijntrofee). Kevin overleed in 1994 en Diana in 2003 en de 'flagship'-wijnen kregen hun naam als eerbewijs: de Kevin John Chardonnay en de Diana Madeline (cabernet sauvignon en merlot). Onder de leiding van dochter Vanya werd de Diana Madeline gekozen tot de categorie 'Exceptional' in 'Langton's Classification of Australian Wine' en werd de Kevin John Chardonnay 2007 in 2011 uitgeroepen tot 'Beste Chardonnay van de Wereld' door Decanter. 
Toegewijd aan biodynamische wijnbouw is Cullen Wines uitgegroeid tot een iconisch wijngoed gericht op kwaliteit, integriteit en duurzaamheid op alle niveaus van het bedrijf. Er worden vooral hoogstaande geblende wijnen gemaakt, zowel wit als rood.