Croft
Croft
Vintage Port 2000
Genereuze Vintage Port met een eigen karakter. Begint langzaam op dronk te komen en belooft door zijn progressieve ontwikkeling een nog hogere score.
€74,95

Croft

Croft is een van de meest vooraanstaande van alle porthuizen. Opgericht in 1588 behoort het tot de oudste huizen die nog steeds actief zijn als portproducent. Het is nog altijd een echt familiebedrijf. Croft is vooral bekend om zijn uitstekende vintage ports, maar ook door het aanbod van houtgelagerde reserve en tawny ports in aloude huisstijlen, die steeds verder verfijnd zijn door de kennis en ervaring die van generatie op generatie werd doorgegeven .

Maar met zijn rijke erfgoed en geschiedenis van meer dan vier eeuwen heeft Croft zich nooit beperkt tot traditionele wijnen. Het huis brengt innovatieve nieuwe stijlen zoals de Croft Pink, de eerste rosé port ooit.

Achter elke grote wijnproducent staan belangrijke wijngaarden. De hoeksteen van Croft's onderscheidende huisstijl is de beroemde Quinta da Roêda, beschreven als een van de parels van de portwijngoederen. De wijnen van deze prachtige Quinta, behorend tot de oudste wijngaarden in de Douro-vallei, vormen het hart van de Croft's Vintage Port.