Conde de Valdemar
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Conde de Valdemar

Bodegas Valdemar heeft in de Rioja een unieke positie. In de streek nemen de meeste bodegas hun druiven af van kleine boeren. Valdemar is wat dit betreft een uitzondering en werkt als een van de weinige bedrijven met druiven van eigen wijngaarden. Zo wordt een perfecte controle over de kwaliteit van het aangevoerde fruit verkregen. Niet alleen kan voortdurend worden gewaakt over de groeiende en rijpende druiven, maar vooral  kan men zelf exact het moment van plukken bepalen.
Het bedrijf heeft een lange geschiedenis. Het werd gesticht in 1889, en in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft de nieuwe generatie Bujanda - Carlos, Jesus en Pilar - de zaken op de bodega voortvarend aangepakt. In de jaren tachtig werd een van de modernste wineries van de streek neergezet, met alle mogelijkheden om uitstekende, moderne wijnen te maken. Helaas pakte de samenwerking van de twee broers niet optimaal uit en scheidden hun wegen zich in de zomer van 2007. Bodegas Martinez Bujanda werd opgedeeld tussen Jesus Martinez-Bujanda en zijn broer Carlos. Carlos kreeg de leiding over de ‘andere’ wijnbedrijven van de familie, Finca Valpiedra en Finca Antigua in La Mancha. Jesus kreeg het eigendom van de familiebodega in de Rioja, die werd omgedoopt van Bodegas Martinez Bujanda in Bodegas Valdemar.
De begenadigde wijnmaker Gonzalo Ortiz is voor Bodegas Valdemar blijven werken. Dat zorgt voor een blijvend hoge kwaliteit van de wijnen. Zo kennen de bekende Conde de Valdemar Crianza, Reserva en Gran Reserva nog steeds hun gelijke niet qua verhouding prijs-kwaliteit in de Rioja. Onder de naam Valdemar verscheen een serie wijnen op de markt die staan voor een perfect huwelijk tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De nieuwe serie wijnen onder de vlag ‘Inspiración’ vormt daarop een aanvulling: wijnen in een duidelijke moderne stijl, met een aangename houttoets en zachte tannines.