Cloudy Bay
Cloudy Bay
Chardonnay 2020
Een gelaagde en evenwichtige chardonnay met een aantrekkelijke textuur en aroma's van puur fruit van citrus en steenfruit. De complexiteit wordt versterkt door een hartige noten-toon en rokerige nuances.
€37,95
Cloudy Bay
Sauvignon Blanc 2023
De druiven voor de sauvignon komen van uiteenlopende terroirs in Marlborough, maar vooral van de steenachtige rivierbeddingen die Rapaura en Renwick typeren. De smaak komt koel over, fijn en sappig, met een opvallende mineraliteit.
€39,95

Cloudy Bay

Cloudy Bay behoeft nauwelijks introductie als het gaat om Nieuwe Wereldwijnen. Het wijngoed zette Nieuw-Zeeland definitief op de wereldwijnkaart door zijn uitmuntende sauvignon en chardonnay. Het wijngoed dankt zijn naam aan de baai aan de oostkust, die in 1770 door Captain Cook tot 'Cloudy Bay' werd gedoopt. Het bedrijf is opgericht in 1985 en ligt in de Wairau Vallei in Marlborough, in het noorden van het zuidereiland. Het heeft eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties, verspreid over alle microklimaten en verschillende terroirs van Marlborough. Daarnaast werkt het - volgens langlopende overeenkomsten - met vijf druiventelers uit de Wairau Vallei. De belangrijkste druivenvariëteiten zijn sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir, met verder wat kleinere hoeveelheden gewurztraminer, riesling en pinot gris.
Cloudy Bay staat in Nieuw-Zeeland aan de basis van een productieprogramma voor duurzaam wijngaardmanagement en wordt geëxporteerd naar meer dan 30 landen.