Clos Canarelli
Clos Canarelli
Rosé 2022
Daverende rosé met een buitengewone finesse. Wellicht de mooiste van Frankrijk met het beste uit de Provence en Bandol meegerekend.
€44,95
Clos Canarelli
Tarra di Sognu rouge 2017
Verwonder je over de aromatische florale verfijning, het ingetogen pure fruit, en de geweldige kwaliteit van de tannines van deze grootse Corsicaanse wijn. Behoort zonder twijfel tot de elite van mediterraanse wijnen!
€59,95
Clos Canarelli
Tarra di Sognu Blanc 2019
Tarra di Sognu is vertaald niets anders dan 'droomland'. Een mooie naam voor een inderdaad bijzondere plek waar deze fantastische vermentino blend vandaan komt. Gefocust, floraal en bijzonder ziltig, kortom een grote wijn!
€62,95

Clos Canarelli

Yves Canarell legde als oud-student economie én oenologie een stevige basis om in 1993 het familie wijndomein over te nemen. Het wijngoed ligt afgelegen in de buurt van het dorpje Tarabucetta, buiten de plaatsFigari op de zuidelijke punt van Corsica. Figari is een kleine deelappellatie
met maar weinig producenten. Canarelli was direct voorstander van het herstel van inheemse druivenrassen in dit historisch gezien oudste wijngebied van het eiland. Er was echter veel weerstand tegen zijn plannen aangezien er juist internationale druivenrassen werden aangeplant en hij moe(s)t met zijn traditionele druiven een toevlucht nemen tot de veel algemenere wettelijke categorie Vin de France. Figari heeft een perfect microclimaat vanwege de constante zeewind en daarnaast dunne granietbodems met rode klei. Yves heeft direct gekozen voor biologische en biodynamische wijnbouw. Gebruik van inheemse gisten bij de langzame spontane vergistingen en ongefilterde wijnen. Hij experimenteert graag met eivormige betonnen tanks en fermentaties van hele druiventrossen. Het domein is ondertussen 30 ha in omvang. Daarnaast is er nog zuidelijker een klein maar prestigieus project van 5 ha wijngaard aan toegevoegd bij Bonifacio, waar enkele zeldzame kalkbodems liggen, met o.a. de oudste (prephylloxera) wijnstokken van Corsica. (140 jaar). Daarmee maakt Canarelli complexe wijnen, die tot de absolute top behoren van Zuid-Frankrijk.