Clement-Châtenoy
Clement-Châtenoy
Menetou Salon 0,375 2021
De blending van de verschillende sauvignon wijnen is het secure werk voor de botteling in de lente. Het resultaat is een uitmuntende wijn met een krachtige stuivende geur en alle kenmerken van een grote sauvignon.
€11,95
Clement-Châtenoy
Menetou Salon 2021
Prachtige sauvignon van volwassen stokken (20 - 40 jaar oud). Het resultaat is een uitmuntende wijn met een krachtige stuivende geur en alle kenmerken van een grote sauvignon.
€19,95

Clement-Châtenoy

De familie Clément is een zeer gekende familie in Menetou-Salon. Wijnmakers die al vanaf 1560 genoemd worden in documenten en verhalen. Door de eeuwen heen hebben ze een prominente rol gepeeld bij het ontwikkelen van het wijngebied van Menetou in het Loiregebied. Isabelle en Pierre Clément beheren het wijngoed Châtenoy vanaf 1985 en hebben het zijn huidige vorm gegeven. De bodem van het terroir is de beroemde kalkrijke Kimmeridgian ondergrond, vol met clusters van fossiele oesterschelpjes. De aanpak van het domein is glashelder: goede wijn krijg je alleen met echt gezonde druiven. Bijna alle tijd wordt daarom doorgebracht in de 20 tot 40 jaar oude wijngaarden en de tractor is weer ingeruild voor het paard. De oogst is uiterst selectief en er wordt wijn gemaakt met natuurlijke gisten samen met de modernste technieken. Uiteraard is de belangrijkste druif hier de sauvignon blanc. Daarnaast wordt een derde deel van de wijngaarden ingenomen door pinot noir voor rood en rosé.