Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Christian Binner

Christian Binner

Vin naturel domein Christian Binner begon als Domaine Audrey et Christian Binner. De familie bezit nu 11 hectare wijngaarden, grotendeels op de grand cru heuvels Schlossberg, Wineck-Schlossberg en vooral de Kaefferkopf bij het plaatsje Ammerschwihr. Dit dorpje zit vastgeplakt aan Colmar in het zuidelijke ‘Haut-Rhin’ deel van de Elzas. Christian Binner is een van de meest gerespecteerde wijnmakers van de Elzas, zowel binnen als buiten de wereld van de vin naturel.
Daarnaast heeft hij een passie voor het maken van het sterkere werk: eau-de-vie. De verschillende eaux-de-vie die hij distilleert van vruchten uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden zijn onwaarschijnlijk puur, verfijnd en zacht. Hij werkt op een volledig ambachtelijke manier: het met de hand geplukte fruit wordt zonder toevoeging van gisten gefermenteerd en daarna in een ouderwetse alambiek gedistilleerd. De distillaten worden op drinksterkte (40%) gebracht met bronwater dat onder de hellingen van de Kaefferkopf vlak bij het domein opgepompt wordt. Ze rijpen vervolgens zo’n 10 jaar in glazen ‘bonbonnes’ van 25 liter in de cave. Alle eaux-de-vie zijn ‘millésimées’, dat wil zeggen afkomstig uit één oogstjaar.

Christian Binner Eau de Vie de Marc de Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles) 0,7ltr
Christian Binner

Eau de Vie de Marc de Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles) 0,7ltr

Distillaat verkregen uit de ‘marc’ die in de gistingskuip overblijft na het persen van de druiven die gebruikt zijn voor de edelzoete botrytiswijn Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles). Gedistilleerd in koperen alambiek van 100 liter.

€51,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Christian Binner Eau de Vie de Framboise 0,7ltr
Christian Binner

Eau de Vie de Framboise 0,7ltr

Distillaat verkregen uit frambozen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.

€55,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Christian Binner Eau de Vie de Mirabelle 0,7ltr
Christian Binner

Eau de Vie de Mirabelle 0,7ltr

Distillaat verkregen uit mirabelpruimen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter.

€55,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Christian Binner Eau de Vie de Poire Williams 0,7ltr
Christian Binner

Eau de Vie de Poire Williams 0,7ltr

Distillaat verkregen uit de aromatische Williams-peren uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter Zonder toegevoegde suiker.

€61,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Christian Binner Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr
Christian Binner

Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr

Distillaat verkregen uit hulstbessen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.

€65,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies