Charvin
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Charvin

Laurent Charvin bestiert dit familiedomein dat in het noorden van Châteauneuf-du-Pape gesitueerd is. Het domein beslaat 8 hectare Châteauneuf-du-Pape en 13 hectare Côtes du Rhône wijngaarden. Ondanks de 21 hectare wijngaard zijn de wijnen van Charvin schaars. De helft van de druivenopbrengst wordt namelijk verkocht aan handelaren, de beste helft houdt hij zelf voor zijn wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden ligt boven de 50 jaar en sommige gedeeltes zijn zelfs 80 jaar oud. Laurent bestempelt de percelen als ‘koel’; ze zijn voornamelijk op het noorden gericht. Deze koele wijngaarden bieden hem de mogelijkheid om een van de meest elegante wijnen uit Châteauneuf te produceren.
De basis van de wijnen van Charvin is de grenache. Deze is voor 80% in de blend aanwezig, aangevuld met vaccarèse en mourvèdre voor de châteauneuf en carignan en bourboulenc voor zijn rhône. Het wijnmaken gebeurt nog op de traditionele wijze. Zo worden de druiven niet ontsteeld en rijpt de wijn op cementen vaten. Bij Charvin zul je niet één houten vat in de kelder aantreffen!
Je zult je afvragen wat het geheim van Charvin is, tenslotte behoort hij tot de allerbeste producenten van de streek. Zijn antwoord is heel simpel: ‘Ik heb alleen maar hele oude stokken en daar moet ik het hele jaar goed voor zorgen. Mijn rendementen zijn erg laag en ik bemoei mij zo min mogelijk met de wijn zodra deze vergist is.’ Puur natuur dus, en sinds een aantal jaren gecertificeerd biologisch!