Cazaban
Cazaban
Cazaban Jours de Vigne 2021
De Jours de Vigne bestaat voor 2/3 uit carignan en 1/3 grenache. De grenache wordt voor het persen ontsteeld om zo de tannines laag te houden, hetgeen de wijn ontzettend drinkbaar maakt.
23% korting
€12,95 €9,99
Cazaban
Cazaban Coup de Foudre 2023
De Coup de Foudre - liefde op het eerste gezicht - is een aantrekkelijke blend van rolle 45%, viognier 50% en marsanne 5%. In de geur en smaak herken je een ‘Vin Nature’ toets, welke onder andere ontstaat door het lage zwavelgebruik.
€18,50

Cazaban

Domaine de Cazaban ligt in het hart van de appellation Cabardès, ten noordwesten van Carcassonne. Het bedrijf beslaat 23 hectare wijngaarden en van deze wijngaarden worden slechts 85.000 flessen geproduceerd. De rendementen zijn hiermee laag te noemen. De wijngaarden bestaan voornamelijk uit kalk- en leisteen. Sinds 2010 wordt de wijngaard biologisch bewerkt en sinds 2013 bio-dynamisch. Alle handelingen in de wijngaard zijn met de hand en het ploegen gebeurt met behulp van een paard. In de kelder worden alle wijnen zonder interventie van de wijnmaker gemaakt en men streeft ernaar zo min mogelijk zwavel te gebruiken (ver onder de grenzen van biodynamische wijnbouw). De wijnen kunnen daardoor ook in de categorie ‘Vin Nature’ geplaatst worden.