Casas del Bosque
Casas del Bosque
Chardonnay Reserva 2021
Een spannend glas, het is bepaald geen flauwe Nieuwe Wereld Chardonnay! Perzik, abrikoos, citrus, een nootje en een kleine vleug vanille.
€13,95
Casas del Bosque
Carmenere Reserva 2021
De wijngaarden liggen in de (voor carmenère zeer geschikte) Rapel Valley en de ranken zijn reeds 40 jaar oud. Het fruit smaakt vers én, zoals de wijn oogt: zwart en rood door elkaar, met voornamelijk bessen, cassis en bramen.
€13,95
Casas del Bosque
Sauvignon Blanc Reserva 2022
De populairste sauvignon blanc uit ons assortiment. Een beetje tropisch fruit, een beetje buxus, wat kruisbessen, strak, maar ook weer niet té. Voor ieder wat wils samengevat in één wijn.
€13,95
Casas del Bosque
Cabernet Sauvignon Reserva 2019
Gulle wijn met zwart fruit en sappige, zachte tannines. Perfect bij rood vlees en natuurlijk de barbecue.
€13,95
Casas del Bosque
Pinot Noir Reserva 2020
De kwaliteit is voor die prijs nauwelijks te verslaan. Het pure en sappige kersenfruit en de perfect frisse zuren zijn een waar visitekaartje. Daarnaast is hij heerlijk drinkbaar door de weinige tannines.
€14,95
Casas del Bosque
Sauvignon Blanc La Cantera 2020
 La Cantera sauvignon blanc toont maximaal de aromatische mogelijkheden van de Casablanca Valley. De wijn bezit een uitbundige neus met tonen van buxus, passievrucht en roze grapefruit. Energiek en met een ongelofelijke frisheid
€17,95
Casas del Bosque
Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2019
Dit is een geweldige Cabernet Sauvignon uit de Maipo Valley in Chili, de uitgelezen locatie met het beste klimaat voor het verbouwen van de cabernet sauvignon. De wijngaarden liggen in het hoogste deel van de Maipo Vallei, dicht bij het Andesgebergte.
€17,95
Casas del Bosque
Chardonnay Gran Reserva 2018
Een chardonnay die per minuut in het glas groeit. De laatste slok is het lekkerst, tenzij u de fles alvast een dag van tevoren open maakt. Hij heeft een aantrekkelijke geur van citrusfruit, geroosterde amandelen en hazelnoten.
€17,95
Casas del Bosque
Syrah Gran Reserva 2020
Een kruidige krachtpatser met veel donker, rijp en zondoorstoofd fruit, die dankzij de ruggengraat van frisse zuren en boterzachte tannines heerlijk drinkt. Heel veel bessenfruit, wat braam en framboos, florale aroma's en een vleugje vanille.
€18,95
Casas del Bosque
Pinot Noir Gran Reserva 2019
Intense aroma’s van kersen, rode pruimen en bramen wervelen uit het glas, met herkenbare sporen van limoenschil, kaneel, nootmuskaat en cederhout. De beheerste tanninestructuur samen met de lange afdronk maken de pinot tot één vd besten ter wereld.
€18,95

Casas del Bosque

Casas del Bosque begon in 1993 als ‘boutique winery’ in Casablanca
Valley. De familie Cunéo heeft inmiddels een wijngaardareaal van 237 hectare. Ze noemden hun domein naar de ‘casas del bosque’ die hier ooit stonden, lemen huisjes omringd door een bos van olijf- en pijnbomen. Dankzij de verkoelende invloed van de nabijgelegen Grote Oceaan is Casablanca Valley bijzonder geschikt voor het verbouwen van druivenrassen die gedijen in een koel klimaat. Sauvignon blanc is dan ook hun specialiteit en de andere wijngaarden zijn beplant met chardonnay, riesling, pinot noir en syrah. De cabernet sauvignon en carménère komen uit Rapel en Maipo Valley, gerenommeerd om de blauwe rassen. Een sterk punt van Casas del Bosque zijn hun ongeënte, rasechte stokken die allemaal in de eigen wijngaarden worden vermenigvuldigd en opgekweekt. Het domein is steeds meer overgeschakeld naar biologische wijnbouw. Op 20 hectare wordt al strikt biologisch gewerkt, op de overige percelen heeft men het toch al matige gebruik van bestrijdingsmiddelen weten terug te brengen tot 30%. Casas del Bosque is uitgegroeid tot het meest geprezen domein van Chili en sleept jaarlijks een recordaantal prijzen in de wacht. De wijnen zijn prachtig in balans, herkenbaar en origineel, hebben heerlijk fruit en zijn stuk voor stuk ronduit geweldig voor hun prijs!