Caroline Morey
Caroline Morey
Santenay 2020
Deze rode Santenay Villages toont heerlijk frisse aroma's van rinse kersen en aardbeien met superfijne tannines, finesse en fris, knapperig fruit. De wijn is nu al aantrekkelijk, met een zeer smakelijke complexe afdronk. 
€59,00
Caroline Morey
Beaune 1er Cru Les Greves 2020
Les Greves wordt algemeen beschouwd als de beste 1er Cru van Beaune. De pinot noir van Morey’s perceel is geplant in 1965. Een neus met veel fraîcheur in luchtig fruit, maar in de mond een diepe Bourgogne met een hoge intensiteit in de afdronk.
€69,00
Caroline Morey
Santenay 1er Cru La Comme 2021
La Comme is een  toplocatie in het dorp Santenay tegen de crus van Chassagne Montrachet aan. Met fijne aardbeienaroma's, een wijn die zijdeachtig in de mond aanvoelt en nu al onweerstaanbaar is. Meer mineralig dan fruitig met veel levendige energie.
€89,95
Caroline Morey
Santenay Les Cornieres 2020
Een opvallend mooie Santenay Village chardonnay met een heldere en toegankelijke neus van zoetige gele citrus, rijpe appel en peer met zelfs een vleugje exotisch fruit. In de mond rond, mooi droog, met gelaagde citrus en veel concentratie in de afdronk. 
€99,00
Caroline Morey
Chassagne-Montrachet Chambrees 2021
Afkomstig van 3 verschillende percelen die allen ten zuid-oosten van het dorp Chassagne liggen. In de geur een wijn met puur fris fruit en florale aroma's. De smaak is mooi droog met een fijne mineraliteit en een afdronk die lang blijft hangen.
€195,00

Caroline Morey

Caroline Morey is de oudste dochter van de bekende producent Jean-Marc Morey. In 2014, na de pensionering van haar vader, nam ze een deel van de wijngaarden van de familie over om haar eigen domein te beginnen. Vandaag deelt ze een wijnmakerij in Chassagne-Montrachet met haar man, Pierre-Yves Colin, waar ze elite rode en witte Bourgogne maken die aan de top staan. De familie Morey woont al generaties lang in Chassagne en de gewaardeerde wijngaarden van het domein Albert Morey in Chassagne en Santenay gingen als erfgoed over op zijn zoon Jean-Marc en nu op Caroline. Meer wijngaarden werden verworven en het totaal is nu 7 hectare voor Caroline. Op het familiedomein bestond de productie altijd uit ongeveer 50% rode en 50% witte bourgognes dus Caroline is bedreven in het vinificeren van beide. Ze deelt een vergelijkbare benadering van wijnmaken met haar man Pierre-Yves, waarbij ze inheemse gisten gebruikt bij de fermentatie, de wijnen laat rijpen in vaten van 350 liter en geen battonage voor haar witte wijnen gebruikt. Na slechts een paar jaargangen heeft Caroline ook al met haar rode wijnen de wereld  veroverd dankzij wijnen van precisie, zuiverheid, minerale intensiteit en een buitengewone herkenbaarheid van terroir.