Buisson-Battault
Buisson-Battault
Meursault Les Criots 2018
De Lieu-dit Les Criots ligt in tegenstelling tot de premier cru percelen van Buisson aan de grens met Volnay. Oude wijnstokken van bijna 60 jaar oud staan hier op een perceel van 0,4 hectare en krijgen dezelfde wijnbereiding als die van de premier cru's.
€59,95
Buisson-Battault
Meursault 1er Cru Charmes 2018
De wijn rijpt op zijn gistdroesem gedurende 12 maanden op eiken barriques waarvan 20% jaarlijks wordt vernieuwd en verblijft vervolgens 6 maanden op tank. De neus biedt heerlijk citrusfruit en witte bloemen. De smaak is elegant, gespierd en licht mineraal
€82,95
Buisson-Battault
Meursault 1er Cru Genevrieres 2018
Buisson heeft 0,6 hectare van de Genevrieres in beheer met oude stokken uit de jaren '50. In de geur tonen van vuursteen, wit fruit en bloesem. Een elegante, licht vettige en complexe wijn met een lang aanhoudende mineralige finale, maar zonder zwaarte.
€84,95

Buisson-Battault

In 1985 werd François Buisson, de jongste van het gezin, betrokken bij de wijnindustrie met zijn vader André, die al sinds 1945 in het vak zit. François voltooide zijn middelbare schooltijd en de wijnbouwschool. Tegelijkertijd leerde hij het vak zelf door zijn ambachtelijke passie voor wijn te ontwikkelen. Van 1985 tot 2003 vormden vader en zoon een hechte samenwerking, één die ervaring en stille kracht meebracht en de ander die durfde en de wil had om te innoveren. In 1991 nam François het beheer van het domein over. Zijn vader overleed in 2003.

In 2005 werden belangrijke veranderingen doorgevoerd en het bedrijf werd overgebracht naar het voormalige huis van zijn grootouders aan moederszijde, dat van 1870 tot 1939 een beroemde mosterdfabriek was geweest. Het domein ontwikkelde zich en maakte het mogelijk om te investeren in oogstontvangst en vinificatiematerialen om pure, elegante wijnen te produceren die hun terroir weerspiegelen en zich in de loop van de tijd goed ontwikkelen. De klantenkring is sinds 2006 met open armen ontvangen in de nieuwe kelders. Deze liefde voor wijn, de wens om voortdurend te innoveren en de deskundigheid te verbeteren, zal de toekomstige generatie in staat stellen om de erfenis te behouden en deze in de loop van de tijd door te geven aan de volgende generatie.