Bruno Clavelier
Bruno Clavelier
Vosne-Romanee Les Hauts de Beaux Monts 2016
De vruchtbare grond is slechts een paar centimeter dik en verder zeer rotsachtig en arm. Dit geeft deze biodynamische wijn veel minerale spanning. De oude stokken geven een complexe wijn met veel smakelijk fruit (frambozen en rijpe kersen) en milde tannin
€99,95

Bruno Clavelier

Bruno Clavelier, afgestudeerd oenoloog, leidt sinds 1987 het wijndomein dat al door zijn grootouders werd gestart. De totale bezittingen van het domein bedragen slechts 6 hectare, maar behoren tot de betere percelen van Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny en Gevrey-Chambertin, dorpjes die net onder Dijon liggen. Bruno werkt 100 % biologisch en heeft ervoor gezorgd dat zijn directe collega’s ook biologisch zijn gaan werken. Sinds de oogst van 2007 zijn de wijnen biologisch gecertificeerd.

Opvallend is het grote aantal oude druivenstokken in zijn wijngaarden. De opbrengst per hectare is hierdoor  erg laag en de wijnen zijn mede daardoor van zeer goede kwaliteit. De wijnen worden traditioneel behandeld, met een minimaal gebruik van nieuw hout. Ze vallen op door hun heldere en pure smaaktonen, met gedetailleerde karakteristieken en precieze uitdrukkingen van hun terroir. Energieke en krachtige wijnen van een van de grote talenten van de Côte de Nuits.