Bruno Clavelier
Bruno Clavelier
Chambolle Musigny 1er Cru La Combe d'Orveaux 2007
De grond is complex, bestaande uit kalksteen met kwarts. Het perceel grenst aan de grand cru Musigny en ligt dicht op de beroemde wijngaarden van Clos Vougeot en Echezaux. De wijngaard zou ook grand cru moeten zijn vandaag de dag.
€109,95
Bruno Clavelier
Vosne-Romanée 1er cru Aux Brûlées VV 2010
Er ontstaat een subtiele verleidelijke wijn, die het moet hebben van finesse en bijna luchtige elegantie. Verleidelijke florale notities van rozen en pioenrozen staan tegenover tonen van grafiet, zilt en rokerige mineraliteit.
€119,95
Bruno Clavelier
Vosne-Romanée 1er cru Beaux Monts 2010
Clavelier's perceel van Les Beaux-Monts beslaat een halve hectare in het centrale deel van de cru. De wijnstokken zijn ongeveer 65 jaar oud, gericht op het zuidoosten.
€119,95

Bruno Clavelier

Bruno Clavelier, afgestudeerd oenoloog, leidt sinds 1987 het wijndomein dat al door zijn grootouders werd gestart. De totale bezittingen van het domein bedragen slechts 6 hectare, maar behoren tot de betere percelen van Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny en Gevrey-Chambertin, dorpjes die net onder Dijon liggen. Bruno werkt 100 % biologisch en heeft ervoor gezorgd dat zijn directe collega’s ook biologisch zijn gaan werken. Sinds de oogst van 2007 zijn de wijnen biologisch gecertificeerd.

Opvallend is het grote aantal oude druivenstokken in zijn wijngaarden. De opbrengst per hectare is hierdoor  erg laag en de wijnen zijn mede daardoor van zeer goede kwaliteit. De wijnen worden traditioneel behandeld, met een minimaal gebruik van nieuw hout. Ze vallen op door hun heldere en pure smaaktonen, met gedetailleerde karakteristieken en precieze uitdrukkingen van hun terroir. Energieke en krachtige wijnen van een van de grote talenten van de Côte de Nuits.