Borgeot
Borgeot
Crémant de Bourgogne
Een goed gemaakte cremant is een plezier om te drinken! Het is een zuivere mousserende wijn met in de geur en smaak florale- en fruitaroma's die goed herkenbaar zijn. Ondanks de hoge prijzen van bourgognes is deze cremant juist zeer interessant geprijsd.
€21,95
Borgeot
Bourgogne Clos de la Carbonade 2019
Een chardonnay met een genuanceerd scala van fruittonen van onder meer meloen, perzik en citrus. Schone wijnbereiding, structuur, finesse, minimale interventie in de wijnmakerij en een beetje 'x-factor' oftewel onverklaarbaar bonusplezier.
€29,95
Borgeot
Saint Aubin 2018
Borgeot maakt een zachte, romige en gulle Saint Aubin die nog wel een paar jaartjes mee kan. Een verrassing ook in de vivino app, waar hij een 4,3 scoort wat erg hoog is voor dit type wijn. En terecht!
€38,95

Borgeot

De gebroeders Pascal en Laurent Borgeot, de vierde generatie, beheren het familiedomein dat in 1903 is opgericht. Het domein is gelegen in het dorp Remigny in het departement Saône-et-Loire op enkele kilometers Chassagne-Montrachet en nog iets dichterbij Santenay waar de broers een aantal belangrijke percelen bezitten. Ze bewerken vandaag de dag een respectabele hoeveelheid van 23 hectare aan wijngaarden, gelijk verdeeld over witte en rode wijnen. Het wijngoed is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de Côte de Beaune. Door slimme acquisitie en investeringen in wijngaarden hebben ze nu een indrukwekkende lijst met 'appellations' en kunnen ze met een moderne micro-négoce naast wijnen van eigen bodem ook andere aanbieden voor de export. De reputatie ter plaatse is zo groot dat de kinderen van bekende producenten vaak stage lopen op Borgeot.

De meeste van de wijnstokken zijn 30 jaar of ouder en met percelen in Santenay 'Les Gravières' en Santenay 'Vieilles Vignes' die ouder zijn dan 50 jaar. Al meer dan twintig jaar worden slechts organische meststoffen gebruikt en de bodemgesteldheid wordt zodanig bewerkt om de microbacteriologische activiteit te optimaliseren. De opbrengst van de wijnranken wordt bewust beperkt gehouden. 

De gebroeders Borgeot, Pascal en Laurent, hebben een geweldige 'touch' met Chardonnay en produceren klassieke en karakteristieke village- en premier cru-wijnen in de 'gouden driehoek' van de Bourgogne, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Meursault. Maar Santenay is hun thuisbasis en de wijnen van daar en de zuidelijker gelegen Côtes Chalonnaise zijn nog onontdekte parels, die zeker het ontdekken waard zijn.