Borgeot
Borgeot
Crémant de Bourgogne
Een goed gemaakte cremant is een plezier om te drinken! Het is een zuivere mousserende wijn met in de geur en smaak florale- en fruitaroma's die goed herkenbaar zijn. Ondanks de hoge prijzen van bourgognes is deze cremant juist zeer interessant geprijsd.
€26,95
Borgeot
Bourgogne Chardonnay 2020
Een wijn die in de geur heldere citrus- en witte perzikaroma’s en kruidigheid toont. Met een weldadige concentratie van fruit in de mond, genereus en mineralig in de afdronk, met verfrissende mooie zuren. Heeft een mooi gedoseerde houtlagering.
€29,95
Borgeot
Bourgogne Clos de la Carbonade 2021
De kleine wijngaard ‘Clos de la Carbonade’ is een monopole van Borgeot. Het is een klein perceel, gelegen in het dorp Bouzeron, het meest noordelijke dorp van de Côte Chalonnaise. De wijn die er vandaan komt kan zich regelmatig meten met hogere Bourgognes
€36,95
Borgeot
Saint Aubin 2018
Borgeot maakt een zachte, romige en gulle Saint Aubin die nog wel een paar jaartjes mee kan. Een verrassing ook in de vivino app, waar hij een 4,3 scoort wat erg hoog is voor dit type wijn. En terecht!
€38,95
Borgeot
Santenay 1er Cru Gravières 2018
Borgeot's Gravières rood is een kenmerkende zuivere pinot met rijpe donkere vruchten begeleid door nuances van chocolade en koffie. De wijn is rijk, tamelijk krachtig en vet, dwars door de aanhoudende toon heen van pure sappige bramen.
€42,95
Borgeot
Santenay 1er Cru Clos des Beauregards 2018
Deze witte premier cru uit Santenay van Borgeot is mooi op alle vlakken. In de neus toont hij fijne aroma's van perzik, steenfruit en bloemen. De tonen van perzik en appel zijn terug te vinden in de smaak, in combinatie met een fijne mineraliteit.
€59,95
Borgeot
Puligny-Montrachet Les Meix 2020
De wijngaard Les Meix in Puligny-Montrachet  ligt net onder de beroemde 1er cru Les Pucelles. De wijnstokken zijn 50+ jaar oud. Onvervalste Puligny met witte perziken citroen- en grapefruitaroma's en zeer floraal. Heerlijk verfrissend, puur en schoon. 
€89,95
Borgeot
Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos st. Jean 2020
Van één van de beste 1er Cru-wijngaarden van Chassagne-Montrachet, excelleert deze Clos St Jean wit met zijn verfijnde mineraliteit. In de smaak bloemig, rokerig, elegant en evenwichtig, aangevuld met een aantrekkelijk frisse mineraliteit.
€99,95

Borgeot

De gebroeders Pascal en Laurent Borgeot, de vierde generatie, beheren het familiedomein dat in 1903 is opgericht. Het domein is gelegen in het dorp Remigny in het departement Saône-et-Loire op enkele kilometers Chassagne-Montrachet en nog iets dichterbij Santenay waar de broers een aantal belangrijke percelen bezitten. Ze bewerken vandaag de dag een respectabele hoeveelheid van 23 hectare aan wijngaarden, gelijk verdeeld over witte en rode wijnen. Het wijngoed is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de Côte de Beaune. Door slimme acquisitie en investeringen in wijngaarden hebben ze nu een indrukwekkende lijst met 'appellations' en kunnen ze met een moderne micro-négoce naast wijnen van eigen bodem ook andere aanbieden voor de export. De reputatie ter plaatse is zo groot dat de kinderen van bekende producenten vaak stage lopen op Borgeot.

De meeste van de wijnstokken zijn 30 jaar of ouder en met percelen in Santenay 'Les Gravières' en Santenay 'Vieilles Vignes' die ouder zijn dan 50 jaar. Al meer dan twintig jaar worden slechts organische meststoffen gebruikt en de bodemgesteldheid wordt zodanig bewerkt om de microbacteriologische activiteit te optimaliseren. De opbrengst van de wijnranken wordt bewust beperkt gehouden. 

De gebroeders Borgeot, Pascal en Laurent, hebben een geweldige 'touch' met Chardonnay en produceren klassieke en karakteristieke village- en premier cru-wijnen in de 'gouden driehoek' van de Bourgogne, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Meursault. Maar Santenay is hun thuisbasis en de wijnen van daar en de zuidelijker gelegen Côtes Chalonnaise zijn nog onontdekte parels, die zeker het ontdekken waard zijn.