Bollinger
Bollinger
Special Cuvée Brut
De Bollinger heeft een geheel eigen stijl, mede door de vergisting op eikenhout. Steviger en krachtiger dan veel andere champagnes en daardoor uitstekend geschikt als dinerwijn bij uiteenlopende gerechten.
€77,95
Bollinger
Bollinger Rose
De champagne is rond en vettig, met fruittonen van wilde bessen, heeft veel structuur en iets tannine in de afdronk vanwege de toegevoegde rode wijn. Door zijn unieke karakter met ongewone tonen, zeer geschikt als dinerchampagne.
€94,95
Bollinger
La Grande Annee 2014
Bollinger La Grande Année wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaargangen. De smaak is vineus, voorzien van een prachtige fijne mousse, krijtachtig, nauwkeurig en voorzien van een diepe kern.
€189,00
Bollinger
R.D. 2007
De wijn is samengesteld uit 23 wijnen waarvan 71% Grand Cru, 29% Premier Cru wijngaarden.
Bijzonder complexe champagne met een minerale afdronk met hints van kweepeer, noten, honing, en een buitengewone frisheid.
€325,00

Bollinger

Bollinger is een bekend familie-champagnehuis, dat bestaat sinds 1829. Er worden prestigieuze champagnes gemaakt met veel karakter, die het resultaat zijn van oog voor detail. Bollinger accepteert niets minder dan topkwaliteit. De 164 hectare aan wijngaarden bestaat voor 85% uit Grand Cru en Premier Cru wijngaarden, verdeeld over de zeven belangrijkste locaties. Aÿ, Avenay, Tauxières, Louvois en Verzenay zijn beplant met pinot noir, Cuis met chardonnay en Champvoisy met pinot meunier.
Bollinger is een van de weinige champagnehuizen waar de eigen druiven ruim in de meerderheid zijn bij het produceren van de assemblages. Pinot noir is met 60% het sterkst vertegenwoordigd. Dit druivenras is veeleisend, maar biedt complexe en krachtige wijnen en geeft Bollinger zijn opmerkelijke structuur.
Een bijzonder onderscheidend kenmerk van Bollinger zijn twee percelen: de Clos Saint-Jacques en Chaudes Terres. Deze percelen zijn nooit bezweken onder de druifluis, de phylloxeraplaag begin 20e eeuw. De niet geënte wijnstokken worden geheel met de hand verzorgd en vermeerderd via de wortels van de plant - een techniek genaamd provignage - om dit buitengewone erfgoed te bewaken. James Bond had en heeft groot gelijk dat hij alleen Bollinger drinkt…