Boas Quintas
Boas Quintas
AGENDA Dão Tinto 2015
De rode AGENDA is gemaakt van de Portugese druivenrassen touriga nacional, alfrocheiro en tinta roriz (=de lokale tempranillo). Het is een wijn die indruk maakt door zijn volle body en zachtheid. Je ruikt allerlei zonnig zwart en vooral rood fruit.
€7,95
Boas Quintas
AGENDA Dão Branco 2016
De witte is een blend van de lokale encruzado, malvasia fina en cerceal branco. Hiervan wordt een prettig drinkende lichte en frisse wijn gemaakt die het goed doet als aperitief of als begeleider van salades en van alles wat uit de zee komt.
€7,95

Boas Quintas

Met ingang van mei 2017 zijn wij begonnen te werken met het grote Portugese wijnhuis Boas Quintas. Hun witte en rode AGENDA uit de Dão bieden ontzettend veel drinkplezier en dat voor zeer aantrekkelijke prijzen. Deze twee wijnen zijn een mooie verrijking van ons assortiment en zouden zomaar eens de basis kunnen leggen voor nog veel meer wijnen uit dit buitengewoon interessante wijnland! Het bedrijf, dat voluit Sociedade Agrícola Boas Quintas heet, werd in 1991 in de gerenommeerde wijnregio Dão opgericht door Nuno Cancela de Abreu, 4e generatie van een familie die zich al meer dan 130 jaar met de productie van wijn bezighoudt. In dit bedrijf wilde hij al zijn opgedane kennis en ervaring met betrekking tot oenologie en wijnbouw inzetten om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te gaan maken. Vanwege het succes dat hij sinds die tijd heeft geboekt, breidde Nuno vanaf 1998 uit naar andere regio’s. Inmiddels produceert Boas Quintas naast Dão-wijnen ook wijnen uit streken verspreid door heel Portugal: Bucelas, Peninsula de Setúbal, Alentejo, Porto en de Douro. In 2016 werd Nuno Cancela de Abreu door wijncriticus Aníbal Coutinho verkozen tot beste Portugese wijnmaker. De filosofie van zijn wijnhuis is er een van diversiteit: elke wijn heeft zijn eigen natuur en identiteit, die uiteraard sterk samenhangen met lokale druivenrassen, klimaat, terroir en tradities. Over natuur en diversiteit gesproken: Boas Quintas ging in 2014 in zee met het Portugese ICNF (‘Institute for Nature and Forest Conservation’) in het kader van de bevordering van de biodiversiteit. Hierbij horen vanzelfsprekend beperking van pesticidengebruik en bescherming van flora en fauna. In 2016 werd het bedrijf door het wijnmagazine ‘Revista de Vinhos’ uitgeroepen tot ‘Best Portuguese Wine Company’.