Beudon
Beudon
Fendant 2017
De Fendant (Chasselas) is in Zwitserland een succesvol druivenras. De biodynamische fendant van Beudon is minder dik en rond in stijl als gebruikelijk is en heeft een eigenzinnig karakter in een uiterst pure stijl die ook nog eens ongelofelijk goed oudert
€47,95
Beudon
Pinot Noir 2018
De Pinot Noir van Beudon krijgt door het unieke terroir en de biodynamische behandeling een heel eigen (alpien) karakter. De wijnbereiding omvat een natuurlijke fermentatie in roestvrijstalen vaten en rijping op de droesem gedurende 11 maanden.
€59,95

Beudon

Het wijndomein Beudon van de familie Granges produceert sinds 1971 wijnen in Fully in het Zwitserse Valais. Het is gelegen op een geïsoleerd plateau en op het zuiden met een groots uitzicht op de Rhône vallei. De percelen waaruit het agrarisch landgoed bestaat, liggen hemelsbreed op korte afstand van elkaar. Ze worden echter duidelijk gescheiden door duizelingwekkend steile hellingen, ten zuiden van het gehucht Beudon. Ze bevinden zich op drie verschillende niveaus en de wijngaarden profiteren van een bijzonder microklimaat en een natuurlijke omgeving met eiken, grove dennen, kastanjes en amandelbomen. Dankzij de grote diversiteit aan bodem en microklimaat is het landgoed bijzonder rijk aan planten- en diersoorten. Het is niet alleen de productie van biodynamische kwaliteitswijnen, maar het wijnhuis maakt gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke hulpbronnen en zo werden alle synthetische producten uitgebannen. Er wordt vanaf 1992 volledig biodynamisch gewerkt. Het bedrijf ontving al de Zwitserse prijs van Klimaatbedrijf van het jaar. Domaine de Beudon beslaat 12,5 hectare, in totaal 9,5 hectare landbouwareaal met inbegrip van 6,5 hectare wijnstokken. De wijngaarden bevinden zich op verschillende hoogtes: op het plateau tussen 740 en 900 meter (‘wijngaarden in de hemel’ genoemd), en in de vlakte tussen 464 en 485 meter. De witte druiven worden direct geperst op het domein van Beudon, dan het sap gaat via een pijpleiding naar de vlakte. De rode druiven gaan naar beneden door de kabelbaan van het domein. Er staat een rijke variatie aan druivenrassen aanplant van bekende tot heel onbekende rassen zoals: fendant,  pinot noir, johannisberg, riesling x sylvaner petite arvine, gamay, gamaret,  dôle,en humagne rouge. De wijnen hebben een zeer pure smaak en ouderen geweldig - wat blijkt uit de indrukwekkende hoeveelheid oudere jaargangen die nog mondjesmaat beschikbaar zijn.
 Vinificatie en veroudering vinden plaats in roestvrij staal.