Bernardus
Bernardus
Chardonnay 2021
Een chardonnay afkomstig van meerdere wijngaarden die elkaar complementeren en zo een wijn van buitengewoon karakter en finesse creëren. Vol en romig door de houtlagering met daarbij ook frisse tonen van citrus.
€36,95

Bernardus

Ben Pon is een veelzijdig man. Zo is hij één van de eigenaren van PON auto-import, de Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, Porsche etc. Daarnaast heeft hij een imposante sportcarrière achter de rug, als Olympisch kleiduifschieter, coureur op Le Mans en zelfs op Zandvoort bij de Formule 1. 

Maar zijn grote liefde ligt in de Carmel Valley. Daar kocht hij een stuk land om zijn droom te realiseren. Op de 220 hectare is 50 hectare wijngaard aangeplant, naast de lodges en restaurants die ook op het terrein te vinden zijn. 

De wijngaarden zijn aangeplant met sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot. De laatste rassen zijn bedoeld voor de rode wijn, waarvan de achterliggende gedachte was, die ene rode wijn te maken, die de competitie aan zou moeten kunnen gaan met de beste Bordeauxwijnen! De wijnen van Bernardus zijn in Nederland beroemd en gewild. Met name de witte wijnen zijn bijzonder populair.