Bellenda
Bellenda
Prosecco Prima Cuvée 2021
De prosecco is relatief droog met mooie fruitige aroma's van appel, perzik en een florale toets van blauweregen(!). Koel serveren op 6-8 graden en drinken als aperitief of vergezeld van lichte visgerechtjes of groente risotto.
€14,95
Bellenda
Prosecco Rose Brut
Een geurige, sierlijke rosé prosecco is de vrucht van een druivenselectie
van glera en pinot noir. Zacht roze, briljant met fijne belletjes. De geur is fris met duidelijke tonen van frambozen en amarenekersen.
€17,50
Bellenda
San Fermo Prosecco Superiore
Een delicate en subtiel aromatische mousserende wijn, geproduceerd door de natuurlijke gisting van de glera druiven, geteeld op de heuvels van Conegliano.
€19,95

Bellenda

Bellenda is een wijnbedrijf uit Veneto. De productie van Bellenda bestaat voornamelijk uit een reeks mousserende wijnen. Van 'méthode traditionelle' wijnen en typisch Italiaanse spumantes, tot aan een reeks onberispelijke prosecco's (volgens de méthode Charmat). Hun prosecco Col di Luna (hetgeen in het Nederlands Maanheuvel betekent) is een heel goed voorbeeld van hoe lekker en zuiver prosecco kan zijn. De wijn is bij ons al jaren een terechte hardloper.
 
80% van de Bellenda wijnen wordt geëxporteerd naar landen over de gehele wereld.

Prosecco verdient door zijn populariteit enige (vernieuwde) uitleg. Het is al een aantal jaar een ongekend populaire mousserende wijn die vernoemd is naar het druivenras waarvan hij gemaakt is. Prosecco is uiteindelijk een merk geworden en dat kwam in strijd met de wet, aangezien een merk nooit naar een druivenras vernoemd mag worden. Dus is de proseccodruif in 2010 omgedoopt tot glera, zoals de oorspronkelijke naam van deze druif luidde. Deze druif moet voor 85% in de wijn moet zitten om als prosecco op de markt te mogen verschijnen. 
De populaire en hippe wijn komt uit de regio Veneto ten noorden van de stad Venetië en wordt geproduceerd volgens een speciale methode: de 'méthode Charmat' oftewel 'cuve close'. De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Dit procedé geeft deze prosecco zijn frisse, elegante en schuimige mousse.