Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Bellenda

Bellenda

Bellenda is een wijnbedrijf uit Veneto. De productie van Bellenda bestaat voornamelijk uit een reeks mousserende wijnen. Van 'méthode traditionelle' wijnen en typisch Italiaanse spumantes, tot aan een reeks onberispelijke prosecco's (volgens de méthode Charmat). Hun prosecco Col di Luna (hetgeen in het Nederlands Maanheuvel betekent) is een heel goed voorbeeld van hoe lekker en zuiver prosecco kan zijn. De wijn is bij ons al jaren een terechte hardloper.
 
80% van de Bellenda wijnen wordt geëxporteerd naar landen over de gehele wereld.

Prosecco verdient door zijn populariteit enige (vernieuwde) uitleg. Het is al een aantal jaar een ongekend populaire mousserende wijn die vernoemd is naar het druivenras waarvan hij gemaakt is. Prosecco is uiteindelijk een merk geworden en dat kwam in strijd met de wet, aangezien een merk nooit naar een druivenras vernoemd mag worden. Dus is de proseccodruif in 2010 omgedoopt tot glera, zoals de oorspronkelijke naam van deze druif luidde. Deze druif moet voor 85% in de wijn moet zitten om als prosecco op de markt te mogen verschijnen. 
De populaire en hippe wijn komt uit de regio Veneto ten noorden van de stad Venetië en wordt geproduceerd volgens een speciale methode: de 'méthode Charmat' oftewel 'cuve close'. De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Dit procedé geeft deze prosecco zijn frisse, elegante en schuimige mousse.Bellenda Col di Luna Prosecco Frizzante
Bellenda

Col di Luna Prosecco Frizzante

Een semi-mousserende wijn geproduceerd door de natuurlijke gisting van prosecco druiven.Een uitstekend aperitief en perfecte begeleider bij antipasti en gebak. Serveer gekoeld op 8-10 °C.

€10,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Bellenda Col di Luna Rose di Valmonte
Bellenda

Col di Luna Rose di Valmonte

Een frivole rosé-bubbel, die zich werkelijk onderscheid. De smaak is sappig en droog maar heeft wel een romige structuur. We proeven frisse rode bessen en een fijne kruidigheid.

€15,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Bellenda San Fermo Prosecco Superiore
Bellenda

San Fermo Prosecco Superiore

Een delicate en subtiel aromatische mousserende wijn, geproduceerd door de natuurlijke gisting van de glera druiven, geteeld op de heuvels van Conegliano.

€17,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies