Beaumont
Beaumont
Chenin Blanc 2023
De focus op deze wijn is al jaren zeer consistent; het verkrijgen van pure aroma's en smaken van heerlijk vers, aansprekend fruit. Een zuiver voorbeeld van een koeler klimaat chenin blanc.
€14,95
Beaumont
Chenin Hope Marguerite 2021
De Chenin Hope Marguerite wordt beschouwd als een van de referentiewijnen van wat er met deze druif in Zuid-Afrika kwalitatief mogelijk is. De wijn weerspiegelt in optima forma het pure karakter van de druif en de individuele filosofie van Beaumont.
€31,95

Beaumont

Beaumont is een familiebedrijf in de Zuid-Afrikaanse wijnregio Walker Bay. Het is gevestigd in het plaatsje Bot River. De boerderij, met de oudste wijnkelder van het gebied, werd oorspronkelijk opgericht in de 18e eeuw door de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Jayne en Raoul Beaumont kochten de wijnboerderij Compagnes Drift in 1974 en begonnen allereerst met de nodige herbeplanting van de verwaarloosde wijngaarden. Pas jaren later werden de wijnen onder de familienaam Beaumont verkocht, met op de labels de trotse leeuw, een reliëf op de zegelring van de familie. Het omvangrijke landgoed met de prachtig gerestaureerde bebouwing telt ruim 400 hectare grond, waarvan 34 hectare aan wijngaarden. Rondom is er veel plaats voor landbouw met koren, peren-, amandel- en olijfbomen, omringd door natuurlijk 'fynbos' met een rijk vogelleven.

Oudste zoon Sebastian en zijn team hebben op deze unieke boerderij een schat aan ervaring in de wijnbouw opgedaan, maar de aanpak blijft bewust instinctief. Hun overtuiging is dat de wijn wordt gemaakt in de wijngaarden, waar slechts minimale interventie nodig is. De lage opbrengsten van de oude wijnstokken chenin blanc en pinotage tonen hun gelijk aan. In de hands-on benadering van de wijnbereiding gebruikt men traditionele open betonnen vergisters, de zogenaamde 'kuipe', en natuurlijke gisten. Bij Beaumont hanteert men een non-conformistische aanpak, waarbij de oude methoden worden omarmd maar ook gepast gebruik wordt gemaakt van creatieve moderne vinificatietechnieken om de beperkte hoeveelheden ambachtelijke en authentieke wijnen te produceren.