Bader Mimeur
Sinds de zeventiende eeuw bezitten en beheren de families Bader en Mimeur al wijngaarden in en rond Chassagne-Montrachet, vooral in de Côte de Beaune. Philippe Bader trouwde in 1920 met Elise Mimeur, wiens vader, Charles Mimeur, eigenaar was van het Château de Chassagne-Montrachet. Dit Château vertegenwoordigt een Clos van 5 hectare wijngaardpercelen in de directe omgeving van het Chateau. De geografische ligging van de wijnmakerij en de locatie van de kelders van het Château zorgen voor een minimale tijd en optimale omstandigheden tussen het oogsten van de druiven en de start van de vinificatie. De beste druiven worden ontsteeld en de bessen worden voorzichtig in de grote eikenhouten vaten aan de achterkant van de wijnmakerij geplaatst. Wanneer de gisting eindigt wordt de most door zwaartekracht overgebracht naar de vaten in de kelder eronder. Het residu, de pitten, de schillen en de stelen worden voorzichtig geperst om de perswijn te produceren en opnieuw gerijpt in de kelder beneden. De vaten worden gemaakt van het best beschikbare eiken en elk jaar voor ongeveer 20% vernieuwd. De wijnen worden regelmatig geproefd, geanalyseerd, gecontroleerd en overgestoken van het ene vat naar het andere om de maximale kwaliteit te verkrijgen. De resulterende wijnen van verschillende cuvées van dezelfde appellatie worden gemengd. De wijn rijpt 15 tot 20 maanden in eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld. Buiten de wijnen uit Chassagne worden er witte bourgognes geproduceerd van onder andere wijngaarden van andere producenten uit de dorpen Saint-Aubin, Meursault en Puligny en rode bourgognes uit Santenay, Chambolle, Pommard en Volnay.