Artisans Partisans
Artisans Partisans
Cinsault Ci-22-23-81
De wijn heeft een delicate geur met zacht vers fruit van morellen kers, granaatappel en verse kruiden. De smaak is rond en knapperig met rood fruit en een fijne frisheid.
€14,95

Artisans Partisans

Artisans Partisans is een collectief van vier bio-wijndomeinen in de Languedoc, gelegen tussen Corbières en Limoux. Samen maken ze een unieke collectie bio-wijnen. Diversiteit heerst binnen het collectief, maar het is verbonden rond een simpele waarneming: Hun landstreek heeft een ongeëvenaarde kracht en schoonheid. Uit liefde voor het land ontstonden de Artisans Partisans. De aarde leert hen elke dag respect, oprechtheid, solidariteit en nederigheid. Dit zijn de waarden, die het collectief van ambachtslieden wil delen. De symbiose: een biologische, duurzame en wederzijdse win-win situatie tussen levende organismen. De wijnen zijn uitdrukking van deze gezonde relatie met hun grondgebied. Proef en ontdek de de kundigheid.
-Château Ollieux Romanis is een bekende in de wijnbouw en werkt 100% biologisch.
-Domaine Pierre Bories produceert natuurlijke wijnen met een bijzondere structuur en rustieke kracht.
-Domaine du Champ des Murailles als centrum van moderniteit met o.a state-of-the-art technologische apparatuur.
-Rives Blanques (zie elders op onze site) waar de biologische wijnbouw en nog een stap verder gaat door het bereiken van het HVE niveau 3 onderscheiding (Hoge Milieuwaarde).
Alle wijnen zijn afkomstig uit de regio Languedoc, voornamelijk uit de Corbières. De wijnen worden als Vin de France op de markt gebracht. Dit alles vanuit een zeer brede ecologische en maatschappelijk verantwoorde visie.