Aphelion
Aphelion
Confluence Grenache 2021
Het fruit voor de Confluence is afkomstig van 85 jaar oude stokken in Blewitt Springs. Het fruit is zeer spannend en gelaagd. In de mond vol roze peperkorrels, pruimen en aardbeien en erbovenop een stenige mineralige drive. Wat een wijn! Wat een plezier!
€29,95
Aphelion
Callow Grenache Blanc 2021
Verrassende en indrukwekkende witte wijn van de grenache blanc afkomstig uit McLaren Vale, Australië. De variëteit blijkt het goed te doen in het gebied. Het fruit van een enkele wijngaard wordt in hele trossen geperst en spontaan vergist op stalen vaten.
€29,95

Aphelion

Wijnmaker Rob Mack van Aphelion werd in 2018 uitgeroepen tot Australia's 'Young Gun of Wine' en dat na slechts een paar jaar wijnen te hebben geproduceerd samen met zijn vrouw Louise. Ze besloten hun wijnmakerij Aphelion te noemen, afgeleid van de oudgriekse term dat staat voor het punt in de baan van een planeet, die in een elliptische baan om de zon draait en dat dan het verst van de zon gelegen is. Ze concentreren zich op druivenrassen die gedijen in het mediterrane klimaat van McLaren Vale en produceren stijlvolle grenache -wit en rood- en andere regionaal opkomende variëteiten, zoals mataro (mourvedre) en sagrantino.
Het fruit is afkomstig van kwaliteitstelers in Blewitt Springs en White Valley, waaronder enkele van de oudste grenache-wijnstokken in de regio. Het betreft prachtige wijnen in extreem kleine hoeveelheden gemaakt. Allemaal van met de hand geplukte druiven, waarvan 70% geteeld op 80 jaar oude bush-wijnstokken op zandgrond in Blewitt Springs, de rest komt van een aparte Blewitt Springs-wijngaard met 50 jaar oude wijnstokken. Het doel in de wijnmakerij is om met minimale tussenkomst authentieke, hoogwaardige McLaren Vale-wijnen te maken die spreken over hun herkomst, terwijl ze perfect passen bij gerechten waar je van houdt. Het grootste deel van deze wijnen wordt gemaakt van het vrije loopsap van de most, met een klein percentage uit lichte persingen. Er vinden drie afzonderlijke fermentaties plaats, waarbij 60% van ongeschonden bessen, 20% uit hele trossen en 20% door een lange maceratie gedurende 3 maanden. Alle vergistingen zijn spontaan met behulp van inheemse gisten. Gerijpt in neutrale Franse eiken vaten gedurende 9 maanden, vooraf aan het blenden en bottelen. Deze wijnen worden niet geklaard en ongefilterd.