Antoine Jobard
Antoine Jobard
Meursault 1er Cru Genevrieres 2016
Genevrieres is een 1er cru wijngaard, die gerekend wordt tot de topvier van Meursault en het resultaat blijkt dan ook fraai. Een vrij krachtige wijn met diepte en met frisse hints van munt en citrus en nuances van acaciabloesem, gardenia en exotische thee
€139,00

Antoine Jobard

Hoewel het domein van Jobard klein is in omvang, behoort het tot de meest consistente en gewaardeerde in de Bourgogne en wordt het vaak genoeg in één adem genoemd met domeinen als Coche-Dury en Raveneau. Met prachtige wijnen uit Meursault en Puligny-Montrachet, maar zelfs de Bourgogne Blanc wordt altijd tot de beste van de streek gerekend.
De Jobards besteden hun werktijd bijna geheel aan de wijngaarden. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve stokken om de opbrengsten laag te houden. In de kelder krijgen de wijnen de tijd zich te ontwikkelen. Na een trage vergisting in de zeer koele ruimte wordt gebruik gemaakt van natuurlijke gistculturen en rijpen de wijnen langdurig op hun fijne lies. De wijnen worden na een kleine twee jaar zonder filtering gebotteld. Jobard's wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet te vet. De laatste jaren zijn de wijnen opvallend verfijnd geworden. Het houtgebruik is bijzonder gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze prima kunnen rijpen.