Antoine Arena
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Antoine Arena

Antoine Arena zet zich, samen met zijn twee zonen Jean-Baptiste en Antoine-Marie, al jaren in om de biodiversiteit te beschermen van een kleine kalkstenen enclave in het noorden van het eiland Corsica. Deze prachtige plek is de thuisbasis van zijn Patrimonio-wijndomein, de beroemdste appellatie onder Corsicaanse wijnen. In ongeveer veertig jaar is Antoine Arena erin geslaagd een van de beste wijnbouwers van deze erkende appellatie en van het hele Franse zuiden te worden en te laten zien dat Corsica machtige terroirs herbergt, die grote en unieke wijnen kunnen voortbrengen. Overtuigd dat alleen natuurlijke wijnbouw de persoonlijkheid van Corsicaanse wijnen kan verbeteren, heeft Antoine Arena nooit zijn inspanningen geteld om het leven van de bodem te behouden en te verbeteren. 
Een groeiend aantal producenten op het eiland werkt nauwelijks of helemaal niet meer met eiken vaten, hooguit met grote foeders. Dit is vooral de invloed van Arena. Op zijn domein zijn slechts stalen vaten en cementen tanks te vinden. De witte wijnen ondergaan langdurige fermentaties. De wijnen rijpen 6 tot 8 maanden (sur lie) voor ze zonder verder ingrijpen worden gebotteld. De rode wijnen rijpen vaak tot zo’n twee jaar op tank voordat ze zonder filtering of klaring worden gebotteld. Zowel de witte als de rode wijnen kennen een serieus rijpingspotentieel. De wijnen hebben vaak een puur en ongepolijst karakter vol terroirexpressie en finesse.
De wijnen zijn vernoemd naar de diverse wijngaarden, zoals Carco en Grotte di Sole, die ook de oudste wijngaarden onder de a.o.p. Patrimonio zijn. De belangrijkste druivenrassen zijn de vermentinu, bianco gentile en muscat à petits grains voor witte wijnen en niellucciu voor rood. Het succes is ook dat van een hechte familie: Antoine is altijd zeer nauw ondersteund door zijn vrouw Marie en door zijn twee zonen: Jean-Baptiste heeft veel geïnvesteerd in de overgang van het wijngoed naar de biodynamica en Antoine-Marie is vooral verantwoordelijk voor de vinificatie. Vanaf de oogst 2014 zijn de wijngaardpercelen in harmonie verdeeld onder de drie partijen en ontstaan er eigen labels.