Antinori
Antinori
Tignanello 2018
Tignanello is één van de constante topwijnen van Toscane die 20 of meer jaar kunnen rijpen.
€159,95

Antinori

De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook een restaurant binnen gaat: de wijnen van Antinori pronken er op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties aan wijnkennis. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden, uiteraard gegarandeerd op de beste locaties. 

Markgraaf Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Hoewel Antinori kan bogen op 600 jaar historie, is het bedrijf vooral ook zeer innoverend. Zo heeft Piero Antinori persoonlijk voor een aardverschuiving in de wijnbranche gezorgd met de introductie van Tignanello en Solaia in de jaren '70 van de vorige eeuw. 
Maar ook de laatste jaren blijft Antinori zeer baanbrekend op een hoog kwaliteitsniveau, met de introductie van de wijnen van het La Braccesca Estate. Stuk voor stuk zeer goede wijnen, gemaakt van de druivenrassen syrah, merlot en sangiovese. Met als topper de Bramasole Syrah. Antinori heeft daarnaast ook veel geïnvesteerd in andere, nieuwe estates in Toscane, dus dat belooft wat voor de komende jaren!