Antinori
Antinori
Le Mortelle Botrosecco 2017
De rode Botrosecco komt uit het hart van het Toscaanse Maremma, van wijngaarden met cabernet sauvignon en cabernet franc. De cabernet franc geeft de wijn zijn elegante tanninestructuur, de cabernet sauvignon zijn karakteristieke tonen van rijp rood fruit.
€22,95
Antinori
Cervaro della Sala 2021
De Cervaro della Sala van Antinori is een superieure witte wijn, geproduceerd van chardonnay met een klein deel grechetto. De laatste jaren heeft de wijn een zeer gunstige restyling ondergaan naar een elegantere stijl met finesse en minerale definitie.
€119,00
Antinori
Tignanello 2020
Tignanello is één van de constante topwijnen van Toscane die 20 of meer jaar kunnen rijpen.
€219,00

Antinori

De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook een restaurant binnen gaat: de wijnen van Antinori pronken er op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties aan wijnkennis. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden, uiteraard gegarandeerd op de beste locaties. 

Markgraaf Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Hoewel Antinori kan bogen op 600 jaar historie, is het bedrijf vooral ook zeer innoverend. Zo heeft Piero Antinori persoonlijk voor een aardverschuiving in de wijnbranche gezorgd met de introductie van Tignanello en Solaia in de jaren '70 van de vorige eeuw. 
Maar ook de laatste jaren blijft Antinori zeer baanbrekend op een hoog kwaliteitsniveau, met de introductie van de wijnen van het La Braccesca Estate. Stuk voor stuk zeer goede wijnen, gemaakt van de druivenrassen syrah, merlot en sangiovese. Met als topper de Bramasole Syrah. Antinori heeft daarnaast ook veel geïnvesteerd in andere, nieuwe estates in Toscane, dus dat belooft wat voor de komende jaren!