Ant Moore
Ant Moore
Sauvignon Blanc 'Signature' 2022
In de levendige geur ruiken we verse brandnetel, tropisch fruit zoals passievrucht en guave verweven met wat meloen en citrusfruit. De smaak is fijn en subtiel, goed in balans en de afdronk is lang en fris. Beste sauvignon blanc volgens Harold Hamersma.
€14,95

Ant Moore

De Australiër Ant Moore verhuisde in 2002 naar Nieuw-Zeeland om wijnmaker te worden bij het bekende Isabel Estate, met een rugzak vol ervaringen die hij in Australië en de Verenigde Staten had opgedaan. Het werken bij Isabel was voor hem een springplank naar zijn uiteindelijke doel: een eigen wijnbedrijf. Al direct plantte hij wijngaarden rondom zijn huis in Marlborough aan, in het beste gedeelte van deze streek. Vervolgens begon hij met het creëren van meerdere labels (brands) waarmee hij al snel succes boekte. Omdat de aanplant nog vrij jong was, gaf deze nog niet de kwaliteit voor zijn ’signature’ wijn die hij voor ogen had, maar op deze manier kon hij alvast geld verdienen; geld dat hij volledig terugstopte in zijn bedrijf.

Een aantal jaren geleden vond hij de kwaliteit van zijn wijnen hoog genoeg om er zijn naam aan te verbinden. Ant vond het een beetje egocentrisch om zijn eigen naam op het label te zetten, maar om de wijn naar de zoveelste heuvel, berg, boom, rivier of dorpje te noemen vond hij ook wel erg saai. De stijl van zijn wijnen is behoorlijk Europees; geen kruidige plantenaroma’s in de sauvignon blanc of overrijpe tonen in de pinot noir. De nadruk ligt op balans en de zuiverheid maakt de wijnen uitermate drinkbaar. Alle wijnen worden biologisch gemaakt. Ant is een echte controlfreak: het hele proces, van de wijngaard tot aan het bottelen, wordt door hem gecontroleerd en waar mogelijk verbeterd. Zijn ‘open mind’ instelling en zijn grensverleggende mentaliteit stuwen zijn wijnen naar steeds grotere hoogte. Inmiddels behoren de Ant Moore wijnen tot de beste in hun klasse in Nieuw-Zeeland.