Alois Kracher
Alois Kracher
NV Trockenbeerenauslese 0,187 ltr
De Non Vintage TBA is een zoete blend van verschillende jaargangen gemaakt van welschriesling, chardonnay en traminer. Universele metgezel voor veel desserts, epoisses en gerijpte blauwe kazen.
€15,95
Alois Kracher
Auslese Cuvée 2019
Een zachte, licht zoete smaak, met veel fruit, veel sappigheid en minerale ondersteuning. Zeer elegante structuur, met een verfijnde en levendige zuurstructuur. Om zo te drinken al een feest!
€15,95
Alois Kracher
Beerenauslese 2019
Zeer expressieve neus, rijk en bloemig, met exotische aroma's van honing, tropisch fruit en citrusschillen. Prachtige elegante en fijne zoete wijn, intens en zuiver, met een mooie balans van zoet en levendige zuren. De finale is mineraal.
€24,95
Alois Kracher
No. 9 Trockenbeerenauslese Welschriesling 2015
Delicaat kruidige botrytis, hints van ananas, gele perzik en gekonfijte sinaasappelschil. Zijdeachtige textuur, perfect samenspel van honingzoet en stevige zuurgraad, zout-minerale afdronk, zeer helder en puur.
€64,95
Alois Kracher
No 6 Trockenbeerenauslese Grand Cuvee 2017
De kleur is prachtig geelgoud. In de aanzet zeer subtiele, vluchtige zuren met duidelijke botrytis. In de neus fijne aspecten van kruiden, gekonfijt fruit van abrikozen, vijgen en dadels, ingelegde sinaasappel zeste, ondersteund met een vanille toets...
€64,95

Alois Kracher

Het wijngoed van wijlen Alois Kracher beslaat ongeveer 32 hectare wijngaard, gelegen in het Oostenrijkse wijnbouwgebied 'Neusiedlersee'. Het bedrijf wordt nu geleid door zoon Gerhard. De grote specialiteit van het bedrijf zijn edelzoete wijnen: Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De eerste twee worden op basis van druiven met 'pourriture noble' gemaakt. Onder invloed van de Neusiedlersee heerst er een zeldzaam gunstig microklimaat, dat het vrijwel ieder jaar mogelijk maakt om er hoogwaardige edelzoete wijnen te produceren. Het Weinlaubenhof Kracher geniet wereldfaam en top-exemplaren van de wijnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals bijvoorbeeld die van Chateau d'Yquem of die van het Duitse wijngoed Egon Müller. Kracher is door gezaghebbende bladen al vele malen tot 'Late Harvest Winemaker of the Year' uitgeroepen. Alle wijnen hebben een fantastische balans tussen zoet en zuur, zijn zeer drinkbaar en gastronomisch inzetbaar. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit vermoeiend. Bovendien slaagt Gerhard Kracher er ieder jaar weer in om het karakter van de verschillende druivenrassen mooi herkenbaar te laten doorschijnen in zijn edelzoete wijnen.