Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Alois Kracher

Alois Kracher

Het wijngoed van wijlen Alois Kracher beslaat ongeveer 32 hectare wijngaard, gelegen in het Oostenrijkse wijnbouwgebied 'Neusiedlersee'. Het bedrijf wordt nu geleid door zoon Gerhard. De grote specialiteit van het bedrijf zijn edelzoete wijnen: Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De eerste twee worden op basis van druiven met 'pourriture noble' gemaakt. Onder invloed van de Neusiedlersee heerst er een zeldzaam gunstig microklimaat, dat het vrijwel ieder jaar mogelijk maakt om er hoogwaardige edelzoete wijnen te produceren. Het Weinlaubenhof Kracher geniet wereldfaam en top-exemplaren van de wijnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals bijvoorbeeld die van Chateau d'Yquem of die van het Duitse wijngoed Egon Müller. Kracher is door gezaghebbende bladen al vele malen tot 'Late Harvest Winemaker of the Year' uitgeroepen. Alle wijnen hebben een fantastische balans tussen zoet en zuur, zijn zeer drinkbaar en gastronomisch inzetbaar. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit vermoeiend. Bovendien slaagt Gerhard Kracher er ieder jaar weer in om het karakter van de verschillende druivenrassen mooi herkenbaar te laten doorschijnen in zijn edelzoete wijnen.  

Alois Kracher Auslese Cuvée 2015
Alois Kracher

Auslese Cuvée 2015

Een zachte, volzoete smaak, met veel fruit, veel sappigheid en minerale ondersteuning. Zeer elegante structuur, met een verfijnde en levendige zuurstructuur. Om zo te drinken al een feest!

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Alois Kracher Beerenauslese 2011
Alois Kracher

Beerenauslese 2011

Zeer expressieve neus, rijk en bloemig, met exotische aroma's van honing, tropisch fruit en citrusschillen. Prachtige elegante en fijne zoete wijn, intens en zuiver, met een mooie balans van zoet en levendige zuren. De finale is mineraal.

€19,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Alois Kracher Eiswein 2012
Alois Kracher

Eiswein 2012

De Eiswein van Kracher heeft een geur van delicaat perzik fruit en gele appel met zachte honingtonen. Een zachte smaak met puur, fris fruit, met tonen van perzik, sinaasappel en ananas. Mooie kruidige nuances en elegante zuren.

€35,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Alois Kracher No 6 Trockenbeerenauslese Grand Cuvee 2009
Alois Kracher

No 6 Trockenbeerenauslese Grand Cuvee 2009

De kleur is prachtig geelgoud. In de aanzet zeer subtiele, vluchtige zuren met duidelijke botrytis. In de neus fijne aspecten van kruiden, gekonfijt fruit van abrikozen, vijgen en dadels, ingelegde sinaasappel zeste, ondersteund met een vanille toets...

€59,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Alois Kracher No 11 Trockenbeerenauslese Scheurebe 2008
Alois Kracher

No 11 Trockenbeerenauslese Scheurebe 2008

De geur met exotisch fruit, aroma's van verse kruiden, een vleugje rook, noga, subtiele elementen van vijg, abrikoos, honing en een hint van sinaasappelschil.

€69,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies