Almaviva
Almaviva
Almaviva 2020
De Almaviva 2020 is de oogst van het 25-jarig jubileum van het wijngoed en daarbij ook nog geweldig geslaagd! De structuur is indrukwekkend en ongelofelijk verleidelijk en leidt naar een bijzonder lange finale. Een zeer luxueus glas wijn van wereldklasse.
€279,00

Almaviva

In 1997 bezegelden barones Philippine de Rothschild en Eduardo Guilisasti Tagle, voorzitter van Viña Concha y Toro S.A., een samenwerkingsovereenkomst om een uitzonderlijke Frans-Chileense wijn genaamd Almaviva te creëren. De eerste vintage van de Almaviva boekte onmiddellijk internationaal succes bij de lancering in 1998. Hoewel de naam Almaviva Spaans klinkt behoort hij tot de klassieke Franse literatuur; graaf Almaviva is de held van The Marriage of Figaro, het toneelstuk van Beaumarchais dat later in een opera is omgezet door Mozart. Het label brengt tevens een eerbetoon aan de vroege geschiedenis van Chili, dat de visie van de aarde en de kosmos in de Mapuche-beschaving symboliseert. Op het etiket staat de naam Almaviva in het eigen handschrift van Beaumarchais.                             

Gelegen in het hoogste deel van de Maipo-vallei werd Puente Alto met zijn arme leem- en grindondergrond op een rotsachtige bodem meer dan twintig jaar geleden gezien als ideale locatie voor het telen van de Cabernet Sauvignon. Hiervan is 60 hectare gereserveerd voor Almaviva.

De indrukwekkende wijnmakerij Almaviva, geconstrueerd uit onder andere inheems hout, wordt gezien als een perfecte integratie van esthetisch ontwerp en functionaliteit. Tijdens de oogst worden ondiepe kratten gebruikt om een zorgvuldige behandeling van de druiven te garanderen. De trossen worden naar de Mezzanine of tweede verdieping getild waar ze worden gesorteerd, ontsteeld en licht geperst om hun sap vrij te maken. Door slechts zwaartekracht te gebruiken worden de druiven van de ontvangstruimte naar de vinificatietanks op de eerste verdieping eronder verplaatst voor de vergisting. De malolactische gisting vindt spontaan plaats, direct voor of net nadat de wijn wederom door de zwaartekracht in nieuwe Franse eikenhouten vaten wordt overgezet in de Grande Chai. Kleine hoeveelheden perswijn worden aan de uiteindelijke blend met de lekwijn toegevoegd. De vaten verblijven ongeveer 10 maanden in de Grand Chai voordat ze worden overgebracht naar de Second Year Chai. Na nog ongeveer 6 tot 8 maanden rijping wordt de wijn geklaard met eiwit voordat hij in roestvrijstalen tanks wordt afgevoerd en gebotteld.