Alejandro Fernandez
Alejandro Fernandez
Pesquera Tinto Crianza 2020
Klassieke Ribera del Duero crianza van 100% tinto fino (tempranillo). 18 maanden gerijpt op Amerikaans eiken. Evenwichtig en complex in de neus met gekonfijt fruit, leder, kruiden, vanille en minerale tonen.
€32,95

Alejandro Fernandez

Alejandro Fernandez heeft met Pesquera als eerste de stap gezet om ervoor te zorgen dat niet Vega Sicilia alleen alle aandacht bleef opeisen in de Ribera del Duero streek.
Fernández is een goed voorbeeld van een self-made man. Jarenlang hoopte hij op de mogelijkheid een eigen wijnbedrijf op te kunnen zetten, waar hij grote rode wijnen kon maken. Hij was van huis uit bekend met wijnmaken. In 1972 kon hij eindelijk starten met zijn wijngoed. Hij beschikte over een bescheiden 16e-eeuwse bodega waar bijna het hele wijnmaakproces werd uitgevoerd. Het zou tien jaar duren, voordat de Bodega Pesquera zich zou ontwikkelen tot het huidige bedrijf.
Fernandez snoeide de nieuw aangeplante wijnstokken van de tempranillodruif volgens het ongebruikelijke espalier-systeem, waarbij aan beide zijden van de stam vier takken blijven staan. Om die reden werd hij in de eerste jaren niet serieus genomen.
Momenteel bewijst Grupo Pesquera, met vier verschillende Bodegas en meer dan 200 hectare aan prachtige wijngaarden het tegendeel. Sommige wijnstokken groeien op (kiezel)steenterrassen en andere op hoge plateaus op meer dan 1000 meter hoogte. Elk terroir geeft zijn eigen nuances aan de gerenommeerde rode wijnen van Pesquera. De grote inspanningen hebben Fernandez bekend gemaakt en wereldwijd gewaardeerd. Zijn moderne rode wijnen, gerijpt met een uitgekiende samenstelling van eikenhout uit Frankrijk, Amerika en Spanje, tonen veel respect voor het delicate fruit. Het is vooral Fernandez' verdienste dat anderen in de Ribera del Duero werden verleid zijn voorbeeld te volgen, hetgeen de streek in de top 3 van Spanje heeft gebracht, met Rioja en Priorat.