Alberelli di GIODO
Alberelli di GIODO
Nerello Mascalese Sicilia 2020
De herkomst van de rode Alberelli is bijzonder zeldzaam, met zijn fruit afkomstig van pre-phylloxera; ongeënte wijnstokken waarvan sommige wel een eeuw oud. Een wijn met pure rode fruitaroma's, vulkanische mineraliteit en fraîcheur.
17% korting
€69,95 €57,99
Alberelli di GIODO
Carricante Sicilia 2021
Carlo Ferrini's witte wijn van 100% Carricante druiven, op stalen vaten geproduceerd, zodat houttonen de markante stijl niet verstoren. In de geur geraffineerd met een zeldzame zuiverheid, aangevuld met een stijlvolle mineraliteit en ziltigheid.
17% korting
€69,95 €57,99

Alberelli di GIODO

Carlo Ferrini is geboren in Toscane en is een gerenommeerde wijnconsultant van onder andere Casanova di Neri in Montalcino. Zijn geschiedenis als wijnmaker van zijn eigen wijnen begon in Montalcino in 2002 toen Ferrini zijn eerste hectare genaamd Brunello di Montalcino aankocht. Tegenwoordig beslaat zijn wijngoed Podere GIODO (waarvan de naam een eerbetoon is aan zijn ouders Giovanna en Donatello) zes hectare aan wijngaard. Het is gelegen halverwege Sant'Angelo in Colle en Sant'Antimo. Met betrekking tot de oriëntatie van de wijngaard, de hoogte en de bodem is de locatie perfect voor wijnbouw. Een majestueuze rij cipressen lokt bezoekers naar deze bijna verborgen magische plek, waar de wijnstokken de wijnen Giodo en La Quinta leveren.

Op Sicilië was Ferrini onder andere consultant voor Tasca d'Almarita en door zijn passie voor de dynamiek van de Etnawijnen verwierf hij in 2012 kleine wijngaardpercelen hoog op de hellingen van de vulkaan. Zijn dochter Bianca leidt dit kleine wijngoed Alberelli di GIODO met een klein perceel in Contrada Rampante (op 700 tot 950 meter boven zeeniveau) en een klein perceel in de Contrada Pietrarizzo met pre-phylloxera alberello wijnstokken die 80 tot 100 jaar oud zijn. De biologische wijnstokken hebben een noordelijke ligging, ideaal voor Nerello Mascalese, en zijn geplant in karakteristiek vulkanisch puimsteenzand.