Abbia Nòva
Abbia Nòva
Passerina del Frusinate San Giovanni 2018 
Deze Passerina is geen typische witte wijn van de Italiaanse kust, noch een witte wijn uit het gebergte, maar is beide! Ziltig en tevens afkomstig van een uitgesproken type bodem. In de verte ligt de zee en de stokken groeien op vulkanische gronden.
€21,95
Abbia Nòva
Piglio 2017
De rode Abbia Nòva Piglio DOCG 2017 is een assemblage van cesanese d'affile-druiven geoogst van drie percelen: Colle Passo, Colle di Grano en San Giovanni. De uiteindelijk perfecte balans van de geblende wijn is een meesterwerkje vanwege deze volkomen ver
€27,95
Abbia Nòva
Abbia Nòva Piglio San Giovanni 2016
De wijngaard van de Abbia Nòva Piglio San Giovanni is al bekend sinds de regering van de Romeinse keizer Nerva uit het begin van onze jaartelling! De huidige cesanese d'affile wijnstokken werden bijna 90 jaar geleden aangeplant op een ondergrond van klei
€44,95

Abbia Nòva

Daniele Proietti en zijn neef Pierluca Proietti beheren het kleinschalige landbouwbedrijf Abbia Nòva in de wijnregio Lazio, gelegen in de plaats Piglio, ten zuiden van Rome. Abbia Nòva is als een mozaïek aan bebouwde 'aardse eilandjes', afgewisseld door een natuurlijke omgeving van bossen en velden, met percelen wijngaarden, olijfgaarden met wel 1000 bomen, (geneeskrachtige) kruiden, walnootbomen en een moestuin. Vier verschillende terroirs, slechts 7 hectare in omvang, zijn beplant met wijnranken, deels met zeer oude stokken.
Het gebied staat bekend om zijn cesanese, een eeuwenoude druivenvariëteit die hier het sterkst tot uitdrukking komt. De terroirs behoren tot de belangrijkste crus van deze appellatie (Cesanese del Piglio DOCG), waarvan de wijnbouw teruggaat tot het Romeinse rijk! De wijnstokken zijn tussen de 15 en 90 jaar oud, overgeërfd binnen de familie of door de jaren heen verworven. Ze worden gecultiveerd volgens een zeer natuurlijke wijnbouwbenadering, geïnspireerd door de Japanse Masanobu Fukuoka, evenals biodynamische principes en het gebruik van homeopathie in de landbouw. Daarnaast laat men zich inspireren door de benaderingen van historische Romeinse agronomen zoals Columella en Catone. Uit hun geschriften kennen we de allereerste voorbeelden van natuurlijke wijnbouw in dit gebied, en die principes worden nog steeds toegepast door de oude boeren in de directe omgeving van Abbia Nòva. In de wijngaard van Abbia Nòva zijn bijvoorbeeld koper en zwavel vervangen door natuurlijke weerstandsactivatoren, die op het domein zelf worden bereid. Naast Cesanese worden tal van andere traditionele druivenvariëteiten uit Lazio verbouwd, zoals passerina, bellone, ottonese, nostrano en fosco peloso. 
Ook in de wijnkelder wordt volgens natuurlijke en traditionele methodes gewerkt, gericht op een unieke smaak van expressieve wijnen met een markant karakter.