Noord Rhône - Wit
Stéphane Ogier
Viognier de Rosine 2015
De wijngaard ‘La Rosine’ ligt iets onder Côte-Rôtie en heeft een bodem van licht graniet. De wijn heeft in de geur kruidige bloemen als kamperfoelie met daarnaast fris en romig fruit zoals perzik, abrikoos, peer en limoen.
€24,95
François Villard
Saint Peray Version 2014
Villard maakt van 100% marsanne een expressieve, knappe wijn met volop wit fruit en minerale tonen. De wijn rijpt 10 maanden op deels nieuwe barriques.
€24,95
François Villard
Contours de Deponcins Viognier 2016
Op en top viognierfruit. Volop perzik en abrikoos. Licht rokerig, met de intens frisse rijkdom wijn van een Villard Condrieu. Deze frisheid ontstaat op een natuurlijke manier uit mineraliteit bij de precieze wijngaardbehandeling.
€24,95
François Villard
Saint Joseph Mairlant Blanc 2014
Samen met de verschillende Condrieus van Villard is dit een geheel andere klasse wijn, in dit geval van 55% marsanne en 45% roussanne. Toont de pure expressie waar Villard om bekend staat. Romig, stevig, maar met veel fraicheur.
€31,95
François Villard
Saint-Peray Version Longue 2016
De cuvée 'Version Longue' is voor 100% gemaakt uit marsanne druiven van ruim 20 jaar oude wijnstokken. Een fijne, krachtige wijn met tonen van rijpe appel en zoete specerijen. Naast de intense smaak blijft de wijn fris en delicaat.
€31,95
François Villard
Saint Joseph Mairlant Blanc 2013
Naast de verschillende Condrieus van Villard is dit een geheel andere klasse wijn, van andere -volgens de traditie gebruikte- druivenrassen uit de Noord-Rhône: 55% marsanne en 45% roussanne. De wijn toont de pure expressie waar Villard om bekend staa...
€31,95
Stéphane Ogier
Condrieu La Combe de Malleval 2015
Deze Condrieu is intens, verfijnd, gelaagd en complex en met zijn enorme concentratie en levendige, lenteachtige frisheid verovert hij je hart.
€44,95
François Villard
Condrieu Terrasses du Palat 2017
Van zijn viognier druiven blijkt François -met schijnbaar gemak- zeldzaam frisse en expressieve wijnen te maken met een ongemeend boeiend parfum.
€46,95
François Villard
Condrieu Le Grand Vallon 2016
Deze Condrieu kan als topreferentie dienen voor wat er met viognier te bereiken is. De wijn krijgt nog een extra dimensie mee door de late pluk met de kans op een aandeel botrytis. De vergisting is een traag proces dat wel een half jaar duurt.
€49,95
François Villard
Condrieu Deponcins 2015
Nog een weergaloze Condrieu! De viognier druif op z'n best. Dit is geen wijnmaken, dit is toveren! De lieu-dit Les Deponcins ligt dicht bij St. Michel sur Rhône, het dorp waar het domein van Villard gevestigd is.
€56,95