Noord Rhône - Wit
François Villard
Les Contours de Mairlant blanc 2022
Deze witte Noord-Rhone wijn van Villard is een blend samengesteld uit 80% marsanne en 20% roussanne. De smaak is perfect in balans door de combinatie van vet, frisheid en de levendige spanning.
€19,50
François Villard
Les Contours de Deponcins Viognier 2022
Op en top viognier fruit. Volop perzik en abrikoos. Licht rokerig, met de intens frisse rijkdom wijn van een Villard Condrieu. Deze frisheid ontstaat op een natuurlijke manier uit mineraliteit bij de precieze wijngaardbehandeling.
€26,95
Stéphane Ogier
Viognier de Rosine 2021
De wijngaard ‘La Rosine’ ligt iets onder Côte-Rôtie en heeft een bodem van licht graniet. De wijn heeft in de geur kruidige bloemen als kamperfoelie met daarnaast fris en romig fruit zoals perzik, abrikoos, peer en limoen.
€32,95
François Villard
Saint Joseph Mairlant Blanc 2021
Samen met de verschillende Condrieus van Villard is dit een geheel andere klasse wijn, in dit geval van 55% marsanne en 45% roussanne. Toont de pure expressie waar Villard om bekend staat. Romig, stevig, maar met veel fraicheur.
€35,95
François Villard
Saint Peray Version Longue 2020
De cuvée 'Version Longue' is voor 100% gemaakt uit marsanne druiven van ruim 20 jaar oude wijnstokken. Een fijne, krachtige wijn met tonen van rijpe appel en zoete specerijen. Naast de intense smaak blijft de wijn fris en delicaat.
€35,95
François Villard
Condrieu Les Terrasses du Palat 2021
Van zijn viognier druiven blijkt François - met schijnbaar gemak - zeldzaam frisse en expressieve wijnen te maken met een ongemeend boeiend parfum.
€52,95
François Villard
Condrieu Le Grand Vallon 2021
Deze Condrieu kan als topreferentie dienen voor wat er met viognier te bereiken is. De wijn krijgt nog een extra dimensie mee door de late pluk met de kans op een aandeel botrytis. De vergisting is een traag proces dat wel een half jaar duurt.
€56,95
Stéphane Ogier
Condrieu La Combe de Malleval 2021
Deze Condrieu is intens, verfijnd, gelaagd en complex en met zijn enorme concentratie en levendige, lenteachtige frisheid verovert hij je hart.
€59,95
François Villard
Condrieu DePoncins 2020
Nog een weergaloze Condrieu! De viognier druif op z'n best. Dit is geen wijnmaken, dit is toveren! De lieu-dit Les DePoncins ligt dicht bij St. Michel sur Rhône, het dorp waar het domein van Villard gevestigd is.
€60,95