Poulsard Amphore 2022
Het assortiment biodynamische wijnen van Tissot is breed. Zo zijn in de Arbois Poulsard Amphore 2018 druiven afkomstig van ranken geplant tussen 1942 en 1972 op verschillende oude kleisteenafzettingen. De druiven zijn met de hand ontsteeld en vervolgens vergist onder een lange maceratie van drie maanden en tot leven gebracht in grote aardewerken amforen van 420 liter. De wijn wordt ongefilterd en ongeklaard gebotteld zonder enige toegevoegde zwavel. Deze opvallend lichte rode wijn is funky en het toppunt van elegantie, met delicaat fruit en met aardse en levendige aroma's van vers geplukte bloemen. De opwekkende wijn heeft een medium body met strakke, frisse smaken en een lange afdronk.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurRood
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)poulsard
- BijzonderhedenBiodynamisch, amforen
- Beoordelingen
Benedicte & Stephane Tissot
Tissot is een veel voorkomende familienaam in de wijnbouw van de Franse Jura.
Benedicte en Stephan Tissot zijn wellicht de meest gerenommeerde wijnmakers met de naam. Ze gaan ervan uit dat men in een wijn de persoonlijkheid en het karakter terug kan vinden van degenen die deze hebben gemaakt omdat elk gebaar, elke operatie, elke beslissing zijn belang heeft. Dan spreken ze wel over volkomen natuurlijk gemaakte wijnen tegenover de zo genoemde industriële wijnen, die allemaal op elkaar lijken en geen eigen identiteit meer hebben.
De Tissot's bezitten ondertussen 50 hectare aan wijngaarden verspreid over verschillende en bijzondere terroirs. De druiven gekweekt met de methoden van biodynamische wijnbouw (gecertificeerd door Demeter) Dit om de bodem beter te laten leven en de biodiversiteit te vergroten, de druiven niet in contact te laten komen met welke chemische producten dan ook, natuurlijke gistfermentaties toe te laten, en minimaal gebruik van zwavel of zelfs zwavelloos in de kelder. De zoektocht naar een grote aromatische diversiteit heeft hen ertoe gebracht om 28 verschillende cuvées te produceren, met veel kennis per terroir en gebruik te maken van de zeldzame diversiteit van de wijngaarden van de Jura. Het team bestaat uit 15 mensen, die fulltime het hele jaar door op het domein werken. Tot slot ontstaan er steeds nieuwe projecten op het wijngoed, van het creëren van nieuwe cuvées tot het herplanten van wijngaarden om de kwaliteit van de wijnen constant te verbeteren.