Relatiegeschenken

Kistje Spanje - Hacienda de Arinzano

Kistje Spanje - Hacienda de Arinzano
Licht
Krachtig

Hacienda Arínzano is een statig wijngoed in Navarra met zijn eigen DO, een zogeheten 'Pago'. Deze status is weggelegd voor slechts een klein aantal Spaanse tophuizen, die zich onderscheiden van hun omgeving. Onderscheidende wijnen dus.
Over de wijnen:
Hacienda de Arinzano Chardonnay:
Ze zijn schaars, mooie Spaanse chardonnay’s. Maar dankzij het koele klimaat, de aanwezigheid van kalk in de bodem en uitstekende skills van de wijnmakers, kunnen wij u een waanzinnig mooie chardonnay aanbieden! Het jaar 2018 was een jaar volgens het boekje. De koele en droge eerste helft van het jaar, gevolgd door een milde zomer en een relatief koele herfst, zorgden voor ideale omstandigheden voor de chardonnay. De druiven konden erg laat geplukt worden, wat bijdraagt aan het karakter van de wijn. Het is een zalige wijn, met in de geur tonen van citroen- en sinaasappelschil, nuances van mango, munt en honing. In de smaak is hij zacht met een fijne romigheid. De perfecte zuren zorgen voor een uitgebalanceerd geheel en de lengte is lang en boeiend.
Hacienda de Arinzano Tempranillo: 
De rode Hacienda de Arínzano is een blend van tempranillo (85%), merlot (10%) en cabernet sauvignon (5%). Het is een elegante, maar – dankzij de extreem lage opbrengsten van 22hl/ha – ook een goed geconcentreerde wijn. Gedurende 14 maanden rijpt de wijn op Frans eiken, waarvan 40% nieuw is en 60% tweedejaars. Hij heeft een bijzonder aantrekkelijke geur van vers fruit, banketbakkersroom, menthol, aangevuld met wat kaneel, gerookte tonen en geroosterde koffie. In de smaak komen al deze geuren terug, met wat gedroogd fruit en rijpe, zachte tannines. Prachtwijn voor zijn geld! Drinken 2018-2021.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€36,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €33,75 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken