Relatiegeschenken

Kistje Italië - Pinot Grigio & Negroamaro

Kistje Italië - Pinot Grigio & Negroamaro
Licht
Krachtig

De twee populairste Italiaanse wijnen in hun prijsklasse in onze winkel. De (prijswinnende) Pinot Grigio van Terre del Noce, verfijnd en spannend. En de reuze gulle Negroamaro van Poggio del Sole, waar het zwoele fruit vanaf spat. Wijnen voor een breed publiek.
Over de wijnen:
Terre del Noce Pinot Grigio:
De Noord-Italiaanse streek Trentino is bij uitstek het terrein voor dit populaire druivenras. De wijngaarden van deze pinot grigio strekken zich uit langs de rivier de Noce, aan de voet van het sprookjesachtige Dolomieten gebergte. Vlak voor de oogst zijn de koperkleurige druiventrossen al een feest om te zien. Het zachtaardige karakter van deze moderne wijn is bepalend voor zijn populariteit. Jaar in jaar uit betrouwbaar en herkenbaar. De wijn is milddroog en geeft zich gemakkelijk met delicate, gele fruittonen en accenten van witte bloesem. Geliefd om zijn zachte zuren, die genoeg frisheid bieden. En niet te vergeten zijn bescheiden alcoholgehalte. Een winnaar als jonge huis- en aperitiefwijn, die het op een temperatuur van 10-12 graden celcius prima doet. Bij de lunch, of lichte voorgerechten en pasta’s voegt de wijn zich gemakkelijk. Meervoudig winnaar 'wijn van het jaar' bij Proefschrift. 
Poggio del Sole Negroamaro:
Filippo Baccalaro is de dynamische oenoloog achter een reeks zeer geslaagde wijnprojecten in het Zuid-Italiaanse Apulië, vooral in en rond de plaats San Marzano. De oogst van de negroamaro gebeurt geheel handmatig en moet eind september precies op tijd plaatsvinden om de typerende kenmerken van het druivenras te vangen in de wijn. Het is belangrijk om te veel restzoet en hoog alcohol zoveel mogelijk te mijden, zodat de wijn vooral drinkbaar fris en niet zwaar wordt. De wijnbereiding vindt om diezelfde reden volledig plaats op RVS tanks. De negroamaro geeft veel kleur af en de donkere wijn heeft toegankelijke aroma’s van klein rood en zwart fruit en een aantrekkelijke mediterrane kruidigheid. Hij is vol en zacht van smaak en een toonbeeld van drinkbaarheid. Aanbevolen bij streekgerechten zoals verse cavatelli, pollo alla cacciatora en casseruola, maar een klein beetje koeler (13-14ºC) geschonken ook prima als aperitiefwijn.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€19,90 per stuk
  • Bij 10 stuks €18,90 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken