Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - De Rhône wijnen van Roche Audran

Kistje Frankrijk - De Rhône wijnen van Roche Audran
Licht
Krachtig

Vincent Rochette van Roche Audran is een fanatieke wijnmaker als het gaat om biologisch werken. Hij gaat zover dat al zijn wijngaarden inmiddels biodynamisch zijn, het hoogst haalbare. De stijl van de wijnen is gul en fris, met de nodige herkomst.
Over de wijnen:
Roche Audran Côtes du Rhône rouge:
Deze rode, biodynamische basiswijn van Vincent wordt gemaakt met evenveel zorg en oog voor kwaliteit als zijn topwijnen, van zeer oude stokken die een diepe complexiteit en geweldige lengte aan de wijn meegeven. De assemblage bestaat uit 70% grenache noir, 15% syrah en 15% carignan. De grenachestokken zijn allemaal 60+ en de carignan behoort met zijn 80 jaar tot de oudste van de streek. De druiven worden perceelsgewijs gevinifieerd en de wijn rijpt 6 maanden op beton en oude barriques. Het resultaat is een ongewoon rijke en frisse Côtes-du-Rhône. Het fruit is heerlijk en puur, met de volle geur en smaak van rode kersen die vooral van de grenache komt. De oude carignan voegt er donker fruit, een rustieke terroirtoets en een mooie zuurgraad aan toe, de syrah zorgt voor peperige en rokerige accenten. In de mond is de wijn rond en valt de vriendelijke tanninestructuur op. Een steengoede, biodynamische Côtes du Rhône!
Roche Audran Côtes du Rhône blanc 'César':
De grenache blanc, één van de belangrijkste witte druivenrassen van de streek, bezit een krachtige minerale toon. Aan de assemblage wordt een klein deel viognier toegevoegd. De langzame, natuurlijke vergisting is intensief en draagt bij aan de ontwikkeling van de aromatische en expressieve kracht van de wijn. Deze rijpt 8 maanden op eiken, voor de ontplooiing van zijn rijke smaak en de minerale kwaliteiten. Alleen de beste vaten worden geselecteerd voor het maken van de César Blanc. Eén van de grote witte wijnen uit het Franse zuiden!

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€34,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €31,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken