Relatiegeschenken

Kistje Chili - Casas del Bosque Gran Reserva

Kistje Chili - Casas del Bosque Gran Reserva
Licht
Krachtig

Een luxe nieuwe wereld kistje van het 'boutique winery' Casas del Bosque in Chili. Eén van de pioniers met het aanplanten in de koele Casablanca Valley en heeft daardoor nog steeds een voorsprong als het om kwaliteit gaat. Mooie, volle wijnen.
Over de wijnen:
Casas del Bosque Chardonnay Gran Reserva:
Deze Gran Reserva laat zien dat de chardonnay bij Casas del Bosque elk jaar mooier kan worden. Weg merkbaar alcohol, weg dominant hout en teveel aan exotisch fruit. Dit  alles heeft plaats gemaakt voor een uiterst stijlvolle wijn met heerlijk -typisch chardonnay- fruit, een prachtige balans tussen concentratie en frisheid en een subtiele houtlagering. Een chardonnay die per minuut in het glas groeit. De laatste slok is het lekkerst, tenzij u de fles alvast een dag van tevoren open maakt. Hij heeft een aantrekkelijke geur van citrusfruit, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de smaak vind je frisse peer en kweepeer, crème brûlée en een rijke, romige afdronk. Enerzijds een echte Nieuwe Wereld chardonnay, anderzijds gaat deze niet vervelen door zijn opgewekte karakter en mineralige lengte.
Casas del Bosque Pinot Noir Gran Reserva: 
De pinot noir en de syrah zijn de blauwe rassen waarop Casas del Bosque zich vooral richt. Het succes van de pinot noir heeft geleid tot een flinke uitbreiding van het arsenaal met andere klonen. Hierdoor zal de komende jaren de kwaliteit nog verder verbeteren, terwijl het al zo goed gaat! De pinot groeit op dezelfde ondergrond als de sauvignon. De handgeplukte druiven worden tot op de druif uitgezocht en in open tanks geweekt en vergist. De rijping van 14 maanden vindt plaats op deels nieuwe en deels op 1 tot 2 keer gebruikte vaten van Frans eiken. Goede pinot moet het vooral hebben van de gelaagde tonen. Intense aroma’s van kersen, rode pruimen en bramen wervelen uit het (grote!) glas, met herkenbare sporen van limoenschil, kaneel, nootmuskaat en cederhout. De beheerste tanninestructuur samen met de lange afdronk maken de pinot tot één van de besten van de Nieuwe Wereld wijnen.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€37,90 per stuk
  • Bij 10 stuks €35,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken