Relatiegeschenken

Kistje Champagne - Henri Giraud Esprit Nature

Kistje Champagne - Henri Giraud Esprit Nature
Licht
Krachtig

Triple Zero - alle champagnes van Henri Giraud hebben geen residue van welk bestrijdingsmiddel dan ook. Giraud is opgeklommen tot de absolute top van de Champagne en deze Esprit Nature heeft al alle kenmerken waarmee zij zich onderscheiden.
Over de wijn:
Henri Giraud Esprit Nature Brut:
Esprit de Giraud is in 2016 omgedoopt tot Esprit Nature. Niet als verwijzing naar de dosage (hoewel die met 7,5 g/l bijzonder laag is), maar naar de zorg voor de natuur. Denk aan Girauds boomplantproject in het bos van Argonne en de nieuwe ‘zero residue of pesticide’ labels die afgelopen januari gepresenteerd zijn. In de champagnes van Giraud zitten geen sporen van pesticide of herbicide (op 147 soorten getest), op 2 na dan, maar die zitten 300x onder de norm!

De Esprit is de instapper van Giraud, maar zoveel beter en vineuzer dan een ‘eenvoudige’ champagne. Het aandeel pinot noir is 80%, naast 20% chardonnay. De helft van de wijn komt uit het nieuwe oogstjaar, de andere 50% bestaat uit réservewijn. De champagne krijgt gemiddeld zo’n 20 maanden ‘sur lattes’ rijping na de tweede vergisting op fles, wat bijdraagt aan de complete smaak. In de neus veel fruit zoals limoen, peer en abrikoos, een vleugje vanille, tonen van biscuitdeeg, munt en witte peper. In de mond veel fraîcheur, sap en tegelijk zachtheid, mede door de aangename mousse.
Heeft u grotere aantallen nodig (>25 stuks), bel ons voor de prijs.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€69,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €57,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken