Zenato
Zenato
Ripassa della Valpolicella 2015
De Ripassa (met een a op het eind) van Zenato is tot zo’n bekend icoon geworden voor de populaire ripasso-wijnen, dat deze door velen tegenwoordig Ripassa’s worden genoemd.
€19,95
Zenato
Amarone della Valpolicella 2015
De absolute 'koning' van dit gebied. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. In de smaak zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden -van onder andere wilde kersen en chocolade- indrukwekkend.
€43,50

Zenato

Zenato is een echt familiebedrijf én succesverhaal. Een halve eeuw geleden werd het bedrijf opgericht door Sergio Zenato in een plaatsje aan de zuidoever van het Gardameer, in de grote wijnprovincie Veneto. Vandaag de dag wordt het met dezelfde passie en ambitie geleid door zijn vrouw Carla en kinderen Alberto en Nadia. Hun populaire wijnen worden overladen met medailles en lovende recensies en geëxporteerd naar meer dan 60 landen wereldwijd. Het wijngaardareaal is steeds verder uitgebreid en omvat nu 75 hectare, verdeeld over het witte wijngebied Lugana langs het Lago di Garda, het grootste meer van Italië, en rode wijngebied Valpolicella dat 25 kilometer oostelijker ligt. In beide gebieden worden wijnen gemaakt met een heel eigen signatuur. Vader Sergio koos ervoor voornamelijk te werken met klassieke, autochtone druivenrassen, zoals trebbiano di lugana, corvina veronese, rondinella en molinara. Die laatste drie zijn dé druiven van het Valpolicella-gebied, dat beroemd is om zijn krachtige en volfruitige rode wijnen met als boegbeeld de Amarone. De wijnen van Zenato zijn aantrekkelijk geprijsd voor hun kwaliteit en allure en al jaren een regelrechte hit.