Wagner-Stempel
Wagner-Stempel
Riesling Heerkretz Grosses Gewachs Magnum 2019
De Heerkretz is de beste wijngaard van Wagner Stempel. Jong heeft de wijn nauwelijks kleur en een straffe, gereserveerde geur en smaak. Ontwikkeld is hij daarentegen spicy, bijna peperig, met knisperende zuren en een flinke mineraliteit.
€89,95
Wagner-Stempel
Riesling Heerkretz Grosses Gewachs 2014 magnum
Afkomstig van de beste wijngaard van Wagner Stempel, de Grosse Lage 'Heerkretz'. In zijn jeugd heeft de wijn nauwelijks kleur en een straffe, gereserveerde geur en smaak. Ontwikkeld is hij daarentegen spicy, bijna peperig met knisperende zuren en een flin
€89,95
Wagner-Stempel
Riesling EMT 2017
De druiven zijn afkomstig van de steile, vulkanische klif van de Heerkreetz in Rheinhessen. De wijn is nog explosiever met een puur en fris karakter en een groter volume dan de toch al zo geweldige Heerkreetz Grosses Gewächs
€105,00
Wagner-Stempel
Grosses Gewachs kist
In samenwerking met Daniel Wagner hebben wij een originele kist samengesteld met de twee mooiste rieslings van het wijngoed. Het zijn de beide Grosses Gewachs uit het jaargang 2013.
€245,00
Pagina 2 van 2

Wagner-Stempel

Wijngoed Wagner-Stempel uit Siefersheim, Rheinhessen, heeft in hoog tempo een grote naamsbekendheid verworven, mede door alle lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau. Daniël Wagner is de gedreven wijnmaker achter het succes van het wijngoed. Ondanks het feit dat de (13 ha) wijngaarden in Rheinhessen liggen, hebben de wijnen die er vanaf komen veel overeenkomsten met die uit de Nahe. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is droog en juist die wijnen vallen elk jaar positief op. Op het domein constateren we elk jaar zelf hoe gecontroleerd en professioneel het er hier aan toe gaat. Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. Het weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.