Toni Hartl
Toni Hartl
Blaufränkisch Leithaberg DAC 2015
De kleur is al net zo intens als de geur en smaak van deze wijn: krachtig robijnrood met een donkere kern en paarsreflecties. Daarin vinden we een rijk boeket met onder andere donker bessenfruit, cassis, viooltjes en mooi geïntegreerd hout.
€16,95
Toni Hartl
La Liaison 2015
Mooie, volledig biodynamische ‘verbinding’ (la liaison) tussen blaufränkisch, zweigelt en cabernet sauvignon. Afkomstig van enkele belangrijke, zuidoostelijke hellingen van de Leithaberg.
€16,95

Toni Hartl

Hartl werd in één klap bekend doordat de wijnmaker van Romanée Conti wel wilde weten waar die fantastische Oostenrijkse pinot noir vandaan kwam, die met de beroemdste bourgogne werd vergeleken. Hij wilde Hartl direct ontmoeten. Hartl begon in 1996 zijn wijngaarden from scratch op te bouwen, nu is het areaal 23 hectare groot. Het ene deel van de wijngaarden bevindt zich in het oosten van de Thermenregion, op de Goldberg in Reisenberg. De tweede locatie is de westelijke oever van de Neusiedlersee in Purbach, op de zuidelijke hellingen van de Leithaberg. De wijngaarden zijn voornamelijk op het zuiden en het oosten gericht, om optimaal te profiteren van het zonlicht. De steenachtige ondergrond slaat de warmte van de dag op en geeft die ‘s nachts langzaam af. Hartl merkte dat de conventionele wijntechnologie geen verhoging van de kwaliteit meer kon bieden en stapte daarom in 2005 over op een biologisch-dynamische werkwijze. Sinds die tijd zijn de wijnen van Toni Hartl in alle opzichten naar een hoger niveau getild.