Toni Hartl
Toni Hartl
Nachtrot 2016
Hartl zegt zelf over de wijn: “Jeugd als deugd. Maar haast blijkt niet geboden, Nachtrot laat zich gemakkelijk vijf jaar opslaan in uw kelder”. Het drinkplezier is daarvoor meestal te groot..
€11,95
Toni Hartl
Zweigelt 2017
In de mond is het kersenfruit kruidig ondersteund en heeft een delicate toon van zoethout. De tannines zijn zeer fijn en de mineraliteit is bijna ziltig. De finesse en drinkbaarheid voor een Zweigelt van deze prijs is bijzonder hoog.
€13,50
Toni Hartl
Goldberg Pinot Noir 2015
De Goldberg wordt beschouwd als de thuisbasis van Hartl. Het terroir is uitstekend geschikt voor klasse pinot noir wijnen dankzij de hoeveelheid kalk en ijzer in de bodem en de permanent verkoelende wind.
€34,95
Toni Hartl
Reysenperg Pinot Noir 2016
Reysenperg is een ware grand cru op de Goldberg in Reisenberg.Hartl is zelf gefascineerd door het niveau van de Reysenperg-wijnen vanwege hun filigrane elegantie en complexiteit.
€54,95
Toni Hartl
Chardonnay Thenau 2016
De biodynamische chardonnay van een toplocatie aan de Oostenrijkse Leithaberg. Neus met zuiver wit- en geelfruit van frisse appel tot sappig rijpe mango en papaja, sinaasappelschil,en wilde verse kruiden. In de smaak heeft de wijn veel finesse en een nat
€55,95

Toni Hartl

Hartl werd in één klap bekend doordat de wijnmaker van Romanée Conti wel wilde weten waar die fantastische Oostenrijkse pinot noir vandaan kwam, die met de beroemdste bourgogne werd vergeleken. Hij wilde Hartl direct ontmoeten. Hartl begon in 1996 zijn wijngaarden from scratch op te bouwen, nu is het areaal 23 hectare groot. Het ene deel van de wijngaarden bevindt zich in het oosten van de Thermenregion, op de Goldberg in Reisenberg. De tweede locatie is de westelijke oever van de Neusiedlersee in Purbach, op de zuidelijke hellingen van de Leithaberg. De wijngaarden zijn voornamelijk op het zuiden en het oosten gericht, om optimaal te profiteren van het zonlicht. De steenachtige ondergrond slaat de warmte van de dag op en geeft die ‘s nachts langzaam af. Hartl merkte dat de conventionele wijntechnologie geen verhoging van de kwaliteit meer kon bieden en stapte daarom in 2005 over op een biologisch-dynamische werkwijze. Sinds die tijd zijn de wijnen van Toni Hartl in alle opzichten naar een hoger niveau getild.